Haberler

Siber Güvenlik Öğrencileri sanal platformdaki vize sınavında “Gerçek Zamanlı Siber Saldırı” ile ter döktü

İstanbul Ticaret Üniversitesi Siber Güvenlik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, ilk kez çevrimiçi platform üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen siber saldırı ve savunma yöntemleri vize sınavına katıldı. Siber güvenlik laboratuvarlarında yapılan sınavda öğrenciler, sanal makineler üzerinde teorik bilgilerini pratik becerilere dönüştürme fırsatı buldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Siber Güvenlik Bölümü, hızla gelişen siber güvenlik sektörüne yönelik nitelikli uzmanlar yetiştirme amacıyla önemli bir uygulamaya imza attı. İkinci sınıf öğrencileri, üniversitenin Küçükyalı Yerleşkesindeki siber güvenlik laboratuvarlarında ilk kez çevrimiçi ve canlı olarak yapılan siber saldırı ve savunma yöntemleri vize sınavına katıldı. Dijital ortamda gerçek zamanlı saldırı ve savunma tekniklerini deneyimleme fırsatı sunan sınav, öğrencilerin eğitim sürecine katkı sundu.

DİJİTAL ORTAMDA GERÇEK ZAMANLI SINAV DENEYİMİ

Öğrenciler, sınav öncesinde gerekli teknik altyapıyı hazırlayarak, CyberExam platformu aracılığıyla sanal makineler üzerinde teorik bilgilerini pratik becerilere dönüştürme fırsatı buldu. Sınav süresince, ağ tarama, zafiyet analizi ve sömürü işlemlerini gerçekleştirerek, gerçek dünya senaryolarına uygun şekilde atak becerilerini geliştirdiler.

EĞİTİMDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE SANAL UYGULAMALAR

Meslek Yüksekokulu Siber Güvenlik Programı Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Gündüzgil, sınavla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “İkinci sınıf öğrencilerimiz platform üzerinden siber saldırı taktiklerini gerçek zamanlı olarak uyguluyor. Sınav kapsamında öğrencilerden, bulundukları ağ üzerinde zafiyetleri tespit etmeleri, bu zafiyetlere yönelik sömürü araçlarını kullanarak sistemi ele geçirmeleri ve süreçte topladıkları bilgileri sınav platformuna işlemeleri bekleniyor. Bu yöntemle öğrenciler, sektöre ihtiyaç duyulan donanımlı altyapıya sahip bireyler olarak hazırlanıyor.”

SINAVIMIZ BASINDA DA YER ALDI

Öğrencilerimizin sanal makine önünde ter döktüğü sınav Anadolu Ajansı tarafından haberleştirildi ve farklı basın kuruluşlarının haberlerinde kendisine yer buldu.

Anadolu Ajansı tarafından yapılan habere erişmek için tıklayınız.

DİĞER Haberler

20 Haziran 2025
Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Dilara İçkecan’ın TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı 10 Haziran 2025
Meslek Yüksekokulumuzda 2. Bilgisayar Destekli Muhasebe (Mikro ERP) Sertifikaları Dağıtım Töreni Yapıldı 23 Mayıs 2025
Yapay Zekâ Süvariliğine İlk Adım Üniversitemizde Atıldı 22 Mayıs 2025
Blokzinciri Teknolojisinin Geleceği Küçükyalı Yerleşkesi’nde Masaya Yatırıldı 15 Mayıs 2025
Bilgisayar Programcılığı Öğrencilerinin TÜBİTAK-BİLGEM Yapay Zekâ Enstitüsü’ne Ziyaret Etkinliği 4 Ağustos 2024
Siber Güvenlik Programı ilk mezunlarını verdi 26 Temmuz 2024
Siber Güvenlik Program Başkanı İbrahim Gündüzgil Sizler İçin Yanıtladı 24 Temmuz 2024
Üniversitemiz ve CyberPath’ten Yenilikçi Siber Güvenlik Ortaklığı 24 Temmuz 2024
Öğrencilerimiz Bilgisayar Destekli Muhasebe (Mikro ERP) sertifikalarını aldı
×