İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen GNL450 Kariyer Planlama dersi, 7. haftasında bilişim dünyasının en kritik alanlarından biri ele alındı. 31 Mart 2026 tarihinde Küçükyalı Yerleşkesi Hezarfen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, sektörün duayen isimlerinden Altek Bilgisayar Genel Müdürü ve İTO Bilişim Komitesi Meclis Üyesi Ayhan Alkan konuk oldu.

Bilgisayar Programcılığı ve Bilgisayar Teknolojisi programı öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Ayhan Alkan, kurumsal kaynak planlama sistemlerinin günümüz iş dünyasındaki vazgeçilmez rolünü anlattı. Sektörel tecrübelerini gençlerle paylaşan Alkan, yazılım geliştirme, danışmanlık ve süreç yönetimi gibi alanlarda bilişim ekosisteminin sunduğu geniş kariyer olanaklarını detaylandırdı.

Tüm bölümlerden öğrencilerin katılımına açık olan seminerde, bilişim sektörünün beklentileri ve mezuniyet sonrası iş dünyasına adaptasyon süreçleri interaktif bir soru-cevap bölümüyle ele alındı. Öğrenciler, sektördeki güncel trendler ve teknik yetkinliklerin profesyonel hayattaki karşılığı hakkında doğrudan birinci ağızdan bilgi alma fırsatı buldular.

Etkinlik sonunda, MYO Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Şanver, değerli paylaşımları ve öğrencilerimizin kariyer gelişimine sunduğu katkılar dolayısıyla konuk konuşmacı Ayhan Alkan’a teşekkür belgesi takdim etti.
