Duyurular

ENG305 : Araştırma Projesi Hazırlama ve Yönetimi / Research Project Preparation and Management Dersi Duyurusu

Sevgili Öğrenciler,

Lisans eğitiminizin ikinci yarısına başlarken, akademik gelişiminizi ve proje üretme yeteneklerinizi desteklemek amacıyla 5. yarıyılda açılacak olan ENG305 : Araştırma Projesi Hazırlama ve Yönetimi / Research Project Preparation and Management dersi sizler için çok önemli bir fırsattır. 2 Ders saati ve 2 AKTS olarak planlanan bu zorunlu ders çevrimiçi olarak verilecektir.

ENG305 dersi, son sınıfta alınacak olan ENG401 ve ENG402 dersleri kapsamında yürütülecek olan Bitirme Projesi çalışmalarına üçüncü sınıftan itibaren hazırlık niteliği taşımaktadır. Dersin temel amacı, öğrencilerin mezuniyet öncesinde bilimsel araştırma yöntemleriyle tanışmalarını sağlamak, proje fikri geliştirme ve proje önerisi yazım süreçlerinde yetkinlik kazandırmaktır.

Ders kapsamında öğrenciler:

  • Bitirme projeleri için gerekli olan problem tanımı, çözüm yöntemi, ekip ve proje planı, risk yönetimi ve yaygınlaştırma altyapılarını oluşturacak,
  • Proje önerisi geliştirme ve yazma konusunda teorik ve uygulamalı eğitim alacak,
  • Fakülte içindeki farklı bölümlerden öğrencilerle birlikte çok-disiplinli proje yürütme imkanına sahip olacak,
  • Bitirme projesi sonrasında lisansüstü eğitim, girişimcilik veya mühendislik alanında yapacağı çalışmalar için zemin hazırlamış olacaklardır.

TÜBİTAK 2209-A/B Başvurusu Zorunludur

Dersin sonunda her öğrencinin, geliştirdiği proje fikri doğrultusunda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına veya 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projelerini Destekleme Programına başvuru yapması zorunludur. Bu başvuru süreci genellikle Kasım ayında gerçekleşmekte olup, dersin tüm çıktıları bu başvuruya yönelik olarak planlanmıştır.

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Desteğiyle Yürütülmektedir

ENG305 dersi, üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından desteklenmekte ve yürütülmektedir. TTO’nun katkılarıyla öğrenciler, proje geliştirme sürecinde akademik danışmanlık, dış kaynaklara erişim, fikri haklar, bilimsel etik ve başvuru süreçleri konusunda profesyonel destek alacaklardır.

ENG305 dersi bitirme projesi, proje yarışmaları ve benzeri akademik çalışmalar için dış kaynaklı desteklere erişimi kolaylaştıran, öğrencileri bilimsel proje kültürüyle tanıştıran bir hazırlık platformudur.

DİĞER Duyurular

3 Temmuz 2025
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu 3 Temmuz 2025
2024 – 2025 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ön Lisans / Lisans Bütünleme Sınavları Duyurusu 5 Eylül 2024
GELECEĞE YÖN VEREN UZMANLIK PROGRAMLARI BAŞLIYOR 24 Mayıs 2024
2023-2024 Bahar Dönemi Final Sınav Programları 20 Mayıs 2024
İTO Yaz Dönemi Staj İmkanları 14 Mayıs 2024
Cumhuriyetin 100. Yılında ‘’Bilim ve Teknoloji Konuşmaları’’ Etkinliği 14 Mayıs 2024
VİZE MAZERET SINAV PROGRAMI 14 Mayıs 2024
MAZERET SINAV HAKKI TANINMASINA İLİŞKİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ 24 Mayıs 2023
Yaz Okulunda Açılması İstenen Dersler Anketi
×
WhatsApp