İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
İngilizce
Dr. Sadık Ahmet’e Armağan kitabı yayınlandı

Batı Trakya Türklerinin siyasi liderlerinden Dr. Sadık Ahmet için hazırlanan “Balkanların Bozkurtu Sadık Ahmet’e Armağan” adlı kitap yayımlandı. Kitapta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın da, Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı öğrencisi Alper Uzunyol ile birlikte yazdığı bir makalesi bulunuyor.

Berkan Yayınevi tarafından okuyucularıyla buluşan kitap, Prof. Dr. Saadettin Yağmur Gömeç, Prof. Dr. Feyzan Göher ve Doç. Dr. Hüsne Hilal Şahin editörlüğünde hazırlandı. Kitapta akademisyenlerimizden Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı öğrencisi Alper Uzunyol ile birlikte yazdığı “Batı Trakya Türklerinin Siyasi Mücadelesinde Dr. Sadık Ahmet’in Liderliği” başlıklı makale de yer aldı.

Dr. Sadık Ahmet Türk-Yunan ilişkilerinin Kıbrıs sorunu nedeniyle gerginleştiği dönemde Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde kurduğu siyasi baskıya dikkat çekmek üzere yaptığı faaliyetlerle tanınıyordu. Sadık Ahmet, doğduğu topraklara hem bir doktor hem de bir toplum lideri olarak yıllarca hizmet etti.