İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
İngilizce
Üniversitemizin Öğretim Üyeleri İtalya’da Dijital Diplomasi Projesi Konferansına Katıldı

Üniversitemizin de ortakları arasında yer aldığı “Digital Diplomacy: Building the Common Future with Technology” (DD-Tech) Erasmus+ AB projesinin kapanış konferansı, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlendi. Türkiye’den, Üniversitemizi temsilen öğretim üyeleri ve dijital diplomasi alanında uzman akademisyenler konferansa katılım sağladı.

Üniversitemiz, “Digital Diplomacy: Building the Common Future with Technology” Erasmus+ projesi kapsamında Milano’daki University of Cattolica Sacred Heart’ta düzenlenen kapanış konferansı ve yönetim toplantılarında yer aldı. 23-26 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğe, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Proje Koordinatörü ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ile Proje Araştırmacısı ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Türkçe) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayfer Genç Yılmaz öncülüğünde geniş bir akademik katılım sağlandı.

Etkinlik, Romanya, Estonya ve Türkiye’den akademisyenler ile Avrupa Birliği Dijital Otoritelerinden üst düzey katılımcıları dijital diplomasi alanında bir araya getirdi. Konferans, dijital diplomasi uygulamalarında karşılaşılan zorlukları, fırsatları ve yeni eğilimleri ele almak için etkin bir platform sundu. Aynı zamanda teknolojinin uluslararası ilişkilerdeki önemine dair bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşmayı hedeflendi.

ULUSLARARASI KATILIMCILARLA DİJİTAL DİPLOMASİYE BAKIŞ
Milano’da düzenlenen konferansa İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yanı sıra Romanya Bükreş Üniversitesi, Estonya Tartu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve AB Dijital Otoritelerinden üst düzey katılımcılar iştirak etti. Organizasyon, dijital diplomasinin geleceğine yönelik uygulamalı deneyimlerin paylaşılmasına ve katılımcı ülkeler arasında iş birliğinin güçlenmesine katkı sağladı.

ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL EDEN AKADEMİSYENLER
Üniversitemizi, Proje Koordinatörü ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ile Proje Araştırmacısı ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Türkçe) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayfer Genç Yılmaz konferansta temsil etti. Kendilerine, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Gülbak ve Araştırma Görevlisi Dilara Şensivas da eşlik etti.

DİJİTAL DİPLOMASİDE KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR VE FIRSATLAR
Konferansın en dikkat çekici bölümlerinden biri, dijital diplomaside karşılaşılan zorluklar, fırsatlar ve bu alandaki yeniliklerin ele alındığı tartışma oturumları oldu. Avrupa Birliği’nden diplomatlar, büyükelçiler ve akademisyenler, dijital araçların uluslararası ilişkilerde nasıl kullanılabileceğini tartıştı. Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Tolga Erdoğan da konferansa katıldı.

TEKNOLOJİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER ARASINDAKİ ETKİLEŞİM
Kapanış konferansı, dijital diplomasi bağlamında teknoloji ile uluslararası ilişkilerin kesişim noktalarına odaklanarak bu alandaki en iyi uygulamaların paylaşılmasına olanak tanıdı. Katılımcılar, dijital diplomasi alanında başarıya ulaşmanın yolları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak geleceğe yönelik stratejiler geliştirdi. Dijital diplomasinin gelişimi için önemli bir adım olan bu proje ve eğitim programı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler, projenin resmi web sitesi olan https://www.digitaldiplomat.eu adresini ziyaret edebilirler.