İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
İngilizce
Akademisyenimiz Yeniden IRCICA Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’na bağlı Türkiye/İstanbul merkezli İslam, Tarih Kültür ve Sanat Merkezi (IRCICA)’nin Türkiye’yi temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği görevi sona eren Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu aynı göreve yeniden seçildi. IRCICA Yönetim Kurulu, biri ev sahibi Türkiye olmak üzere 9 devletin temsilcileri ile doğal üyeler olarak İİT Genel Sekreteri ve Genel Direktörden oluşuyor.

IRCICA Müslüman milletlerin tarih, bilim ve felsefe, klasik ve geleneksel sanatlar, kültür ve mimari mirasının korunması amacı ile dünyada kültür kurumları, üniversiteler, akademisyenler, araştırmacılar ve sanat çevreleri arasında bilgi alışverişi ve işbirliğini güçlendirerek İslam dünyasını ilgilendiren konularda, ilim ve sanat faaliyetlerinin gelişmesine yardımcı oluyor. Dünya kamuoyunda İslam’ın ve Müslüman kültürlerin doğru imajını yansıtmak, İİT çerçevesinde ve haricinde ülkeler arasında kültürel alışveriş yolu ile karşılıklı ilişkiler geliştirerek, Müslüman toplumlar arasında ve dünyadaki diğer toplumlar ile uyumlu ve verimli ilişkilerin kurulmasına katkıda bulunmak için çalışıyor.

İİT’in en önemli organlarından ve uluslararası bir kuruluş  olan IRCICA’da Türkiye’yi üç yıl daha Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Mustafa Said Yazıcıoğlu temsil edecek.