MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIMI
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Bahar Konferansları

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından her sene düzenlenen geleneksel Bahar Konferanslarına bu yılda devam edildi. 11 Mart 2020 Çarşamba günü gerçekleşen İTO Tekstil İç Giyim Komitesi Başkanı ve Anıl İç Giyim firması yönetim kurulu Başkanı Bahri Özdinç ‘’İç Giyim Tasarımı’’ konusunda konferans sundu. Hukuk mezunu olan Özdinç, sektöre önce öğrenci harçlığı kazanmak için atılır. Gelişen şartlar ve sektörün gidişatı ile öğrendiği mesleği sevdiğini belirtti. Zor dönemlerden geçtikleri günlerde cesaretini kaybetmeyip yola devam ettiklerini vurguladı. İşinin ilk dönemlerinde iç piyasada farklı pazarlarda tutunmaya çalışırken, daha sonra yurtdışına açıldıklarını ve bunun zor bir dönem olduğunu belirtti. Çünkü o dönemde İngilizce bilen deneyimli personel yoktu. İlk zamanlarda tasarım deney imlerinin olmadığını, bundan dolayı gelen müşterinin beklentisini karşılayamadığını belirtti. İç giyimde tasarımın kendi dönemlerinde yoğun olarak başlatıldığını ve bunun ülkemizde benimsenmesi için halen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Şimdi ise birçok ülkeye tasarım ve koleksiyon sattıklarını, firma bazında ise 300 çalışana kadar ulaştıklarını vurguladı. İç giyim sektörünün gelişimi için Türkiye’de ilk dernek çalışması olan TİGSAD’ın kuruluşunu ve devam eden çalışmalarını anlattı. Son yıllarda iç giyim LİNEXPO fuar çalışmaları ile yabancı müşterileri Türkiye’ye çektiklerini belirten Özdinç, sektörün gelişimi ve devam etmesi için yeni nesilin de işin içine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Konferansını soru-cevap ile bitiren Bahri Özdinç, gençlere; kendilerini sosyal, sanatsal ve kültürel anlamda beslemeleri gerektiğini, ihtiyaç duyulduğunda İTO’nun kendilerine destek verebileceğini, stajlarını tamamlarken en verimli şekilde bitirmelerini ve iş dünyasına atılırken cesaretli olmaları gerektiğinin altını çizdi.