MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIMI
Tekstil ve Moda Tasarımı Danışma Kurulu Toplandı
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Danışma Kurulu Toplantısı, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odasına kayıtlı 24 tekstil kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Küçükyalı kampüsünde gerçekleştirildi.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Köksal ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölüm başkanı Prof. Dr. Habip Dayıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından söz alan sanayiciler özetle öğrenciler için staj ve iş havuzu oluşturulması; üniversite sanayii entegrasyonu; stajların firmalarca ciddi bir şekilde kontrol edilmesi; öğrencilerin İngilizce ve insan ilişkilerinin geliştirilmesi; olabilecek altyapı eksikliklerinin giderilmesi; tasarımın yanında yeterli düzeyde malzeme, üretim, pazarlama ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik eğitimin verilmesi konuları üzerinde durdu.
Toplantıda ayrıca tarih ve sanatla iç içe olunması, kumaş, iplik, boya, aksesuar ve tekstil piyasasına yakınlık; uluslararası düzeyde konferans, defile, sergi salonları ve kuluçka merkezinin bulunacağı Eminönü’ndeki bir mekânda Moda ve Tekstil Tasarımı bölümünün bulunmasındaki yararlarından bahsedilerek, bölümün bu mekâna taşınması önerildi. Bir sonraki Danışma Kurulu toplantısının bölümün yılsonu defilesinin yapılacağı 17 Haziran Çarşamba gününde yapılması kararlaştırıldı.Toplantıya Anıl Çamaşır, Argento Mayo, Arsor Tekstil, Babydola Tekstil, Cüno Tekstil, Debateks Tekstil, Elissa Stampa Tekstil, Elsima Tekstil,  Gıyas Tekstil, Hamaratlı Tekstil, Lc Waikiki Mağazacılık, Namaldi Tekstil, Nazik Tekstil, Orjin Deri ve SBS Tekstil temsilcileri katıldı.