İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET İngilizce
Uluslararası Ticaret Söyleşileri Başladı: Yeni Yılda Perakende

Uluslararası Ticaret Söyleşileri’nin 2024 yılı ilk etkinliği, 7 Mayıs’ta İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleşti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, perakende sektörünün önde gelen isimlerini ağırladı. Açılış konuşmalarını Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen Yıldırım ve üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Aşkım Nurdan TÜMBEK TEKEOĞLU yaptılar.

Oriflame’den Perakende ve Kozmetik Trendlerine İlişkin Değerli İpuçları

Etkinliğin ilk bölümünde, Oriflame Türkiye Başkanı Johan Larsson, “Retail and Cosmetics Trends” başlıklı sunumuyla sektördeki güncel trendlere ışık tuttu. Larsson’un sunumunda, sektördeki önemli değişimler ve yeni tüketici tercihleri vurgulanarak, stratejilerin değişen pazar taleplerini karşılayacak şekilde uyarlanmasının önemi vurgulandı.

Sahtecilikle Mücadele: Counterfake’in Yapay Zeka Çözümü

İkinci bölümde, Counterfake’in kurucusu Furkan Arslan, perakende sektöründe ürünlerin gerçek veya sahte olduğunu tespit eden yapay zeka uygulamasını tanıttı. Arslan’ın sunumu, bu yenilikçi teknolojinin marka koruma çabalarında nasıl devrim yarattığını ve tüketicilerin gerçek ürünlere ulaşmasını nasıl sağladığını gösterdi.

RawSome’un Kurucusundan Girişimcilik Öyküsü

Etkinliğin ilgi çeken bir diğer bölümünde, RawSome’un kurucusu Semra İnce, girişimcilik serüvenini paylaşarak deneyimlerini öğrencilere aktardı. İnce’nin 2016’da ilk atölyenin üretime geçmesiyle başlayan hikayesi, rekabetçi perakende ortamında zorlukların üstesinden gelme ve başarıya ulaşma konusunda değerli bilgiler sağladı.

Minoa’nın Uluslararası Marka Olma Hikayesi

Beşiktaş Akaretler’de bağımsız bir kitabevi – kafe olarak kurulan ve kültür sanat dünyasında bir marka haline gelen Minoa’nın kurucu ortağı Petek Tokuz, başarısını etkileyen stratejileri ve kararları katılımcılarla paylaşarak ilham verici bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik, katılımcılara zengin bir bilgi ve ilham kaynağı sunarak perakende sektörünün dinamik doğasını ve inovasyonun başarıya ulaşmadaki önemini vurguladı. Etkinlik, katılımcılara teşekkür sertifikalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.