Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
TRAFİKTE KÜÇÜK HATA YOKTUR PROJEMİZ ULUSLARARASI PLATFORMDA!

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile üniversitemiz arasında imzaladığımız ve çalışmalarına devam ettiğimiz Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal sorumluluk projemiz kapsamında bugün uluslararası katılımla oldukça önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Merkez Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın başkanlığında yapılan toplantıya Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır’ın danışmanı ve önemli diplomat Sayın Öncü Keçeli, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Toker Ergüder, WHO program yöneticisi Sayın Jonathon Passmore, WHO uzmanı Sayın Batry Berdyklchev, WHO uzmanı Sayın Sıla Toker, WHO uzmanı Sayın Çağrı Özbek, Dış İşleri Bakanlığı Çok Taraflı Ulaştırma Daire Başkanı Sayın Fethi Etem, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Sayın Abdullah Süslü, MCE Firması Genel Müdürü Sayın Berkant Güzelküçük, Radyotrafik program editörü Sayın Cezayir Doğan ve merkezimiz asistanı Sayın Esad Ergin katılım göstermiştir.

Toplantıda, Birleşmiş Milletler 6. Yol Güvenliği haftasında, Trafikte Küçük Hata Yoktur projemizin anlatılması ve sonrasında da uluslararası ve geniş çaplı bir proje haline gelmesi adına ulusal ve uluslararası destek hakkında konuşuldu. 17-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek yol güvenliği haftasında sunulacak ülke videosunda projemizin de tanıtımı yapılacak. Toplantıda, Sayın Passmore, WHO olarak gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını ve farklı platformlarda da Türkiye’nin yaralanmalı ve ölümlü kaza sayısını azaltarak göstermiş olduğu başarının diğer ülkelerle de paylaşılmasının iyi olacağını belirtti. Passmore, 17-23 Mayıs 2021: 6. Yol Güvenliği haftasının tek etkinlik olmayacağını belirterek, diğer etkinliklerde de aktif olarak bu projenin anlatılması ve ülkenin başarısının sergilenmesi adına yer alması gerektiğini dile getirmiştir. Bu söylemin somut bir göstergesi olarak 12 Mayıs’ta kendisi tarafından düzenlenecek olan yol güvenliği temalı etkinliğe bizleri de davet etmiştir. Önümüzdeki hafta, bir basın toplantısı gerçekleşerek yapılan çalışmalar aktarılacak ve basın toplantısına WHO Avrupa Başkanı da katılım gösterecektir. Ayrıca, özellikle Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır’ın tam desteğini belirten Sayın Öncü Bey de Birleşmiş Milletler olarak yapabilecekleri tüm desteği vereceklerini ifade etmiştir.

Sonuç olarak, daha önce iletişim halinde oldukları ülkemizden 2 sivil toplum örgütlerine ilave olarak, Merkez Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa ILICALI’nın aynı zamanda kurucu başkanı olduğu Trafikte Ortak Akıl Derneği (TRAPDER) 3. Sivil toplum kuruluşu olarak bu listeye dahil olmuş oldu. Böylece, gelecekte yapılacak olan çalışmalarda paydaşlardan birisi de TRAPDER olacaktır.