Dış Ticaret Enstitüsü
Uluslararası Ticarette Güncel Sorunlar Konferansı 9-10 Mayıs tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
ICCIC serisinin ilki, Avrasya bölgesindeki üniversitelerden 10 farklı ülkeden 36 katılımcıyı ağırladı.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Oğurlu, Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Figen Yıldırım ve Türkiye Cumhuriyeti OECD Daimi Temsilcisi Prof. Kerem Alkin’in konuşmaları ile başlayan konferansta, aşağıdaki konular başta olmak üzere birçok güncel sorun ve çözüm yöntemlerine ait akademik çalışmalara yer verildi.
Konferansta tartışılan başlıca konular ise:
 – Su kaynaklarından daha sürdürülebilir şekilde yararlanmak için geliştirilen akış modelleri,
 – Moda ve tekstil sektörlerinde sürdürülebilirlik kaygılarının oluşturduğu yavaş moda hareketi,
 – Çevresel belirsizlik faktörleri ve inovasyonun ihracat şirketlerinin tedarik zinciri süreçlerine etkileri,
 – Gıda teknolojileri ve tarım sektörünün sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü,
 – Ukrayna-Rusya Savaşı’nın küresel ticarete etkileri.
Konferans, uluslararası ticaret literatüründe yer alan araştırmaların yaygınlaştırılmasına destek olmak amacıyla üniversitemizin YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.
 Açılış törenine ve konuşmalara ait videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: