İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ
Pedagojik Formasyon Eğitimi (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi) Başvuruları Başlamıştır.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) ek.4 yazısına göre Üniversitemizde Lisans öğrencilerine yönelik Pedagojik Formasyon Eğitimi (PEF), 2023/2024 eğitim-öğretim yılı Güz döneminde başlatılmıştır. Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları 12 Şubat- 23 Şubat 2024 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden ve Öğrenci İşleri biriminden yapılabilecektir. Kaydı tamamlamak için şu yollar izlenmelidir:

1. Öğrenci Bilgi Sisteminden (ÖBS) seçilecek dersler belirlenir.
    2. Ders seçilir (Danışman onay verir)
    3. Muhasebeye ödeme yapılır ve süreç tamamlanır.

Başvurular sadece lisans programlarının Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilecek bölümlerin (ek.1) 2., 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere açıktır. Pedagojik Formasyon Eğitimi Programında alınan dersler, ders başına ücretlendirilecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamındaki tüm dersler ve içerikleri ek.2 ve ek.3 ‘te gösterilmiş olup, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi pedagojik formasyon eğitiminde aşağıda belirtilen dersler açılmıştır:

Pedagojik Formasyon Bahar Dönemi Ders Programı

Gün Dersin Kodu/ Adı Öğretim Üyesi Saat Sınıf
Pazartesi PEF 102 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Doç. Dr. Hanifi Parlar 18:00-21:00 A405
Pazartesi PEF 101 Eğitim Psikolojisi Dr. Lütfü Çakır 15:00-18:00 A405
Çarşamba PEF 107 Öğretim Teknolojileri Dr. Meral Halisdemir 15:00-18:00 A503
Perşembe PEF 108 Öğretmenlik Uygulaması Dr. Öğr. Üyesi Polat Erdoğan 15:00-18:00 Uygulama okulu

Detaylı bilgi ve duyurular için Formasyon Biriminin web sayfasını https://ticaret.edu.tr/egitim-bilimleri/ ziyaret edebilirsiniz.

Ek.1. Pedagojik Formasyon Eğitimi (PFE) alınabilecek bölümler için tıklayınız

Ek.2. Pedagojik Formasyon Eğitimi (PFE) ders listesi için tıklayınız.

Ek.3. Pedagojik Formasyon Eğitimi (PFE) YÖK Ders içerikleri tıklayınız.

Ek.4. Pedagojik Formasyon Eğitimi (PFE) Esasları için tıklayınız.