MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK
MÜHENDİSLİĞİ
Ebu Yusuf GÜVEN, Araştırmacı, Girişimci, Bilgisayar Mühendisi

Ebu Yusuf GÜVEN, şu anda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda ISTEC  Siber Güvenlik Şirketinde Kurucu Ortak ve Test Takım Lideri görev almaktadır. Bilgi ve deneyimlerini İstanbul Ticaret Üniversitesinde 22 Mart 2023 Çarşamba günü çevrim içi olarak paylaşacaktır. Erişim bağlantısı : https://eu.bbcollab.com/guest/2fbef01e27704ece9ab14de4a57d107d

Tarih: 22 Mart 2023

Saat: 14.00-15.00 (İstanbul yerel zamanı)

Özgeçmiş

Ebu Yusuf GÜVEN 1993 yılında Erzincan’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 2010 yılında başlamış 2015 de mezun olmuştur. 2015-2017 yılları arası CPM Yazılım A.Ş. de yazılım geliştirici olarak çalışmıştır. 2018 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği dalında Edge Computing güvenliği üzerine geliştirmiş olduğu Kılıç modeli ile “Kenar Bilişim için Siber Saldırıları Tespit ve Önleme Yöntemleri” isimli tezini hazırlayarak yüksek lisans programından mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da “Siber Tehdit İstihbaratı için Yeni Tarama Modeli” konulu Doktora tezini vermiştir. 2018 Nisan Ayından beri İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Siber Güvenlik Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. 2023 Mart ayından beri İSTEC Siber Güvenlik şirketinin kurucu ortağı olarak Test Takım Lideri görevini sürdürmektedir.