MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İngilizce Destekli
STAJ SÜRECİ HAKKINDA!

Staj Bilgilendirme

 

Mezun durumunda olan öğrencilerin dikkatine!

Mezun durumunda olan öğrenciler yaz döneminde staj defteri teslimi yapabilirler. Yaz döneminde stajını tamamlayıp mezun olacak öğrenciler, staj defterini teslim etmeden önce mutlaka Arş. Gör. Selin Oral ve Arş. Gör. Büşra Alptekin‘i mezun durumunda olduğu konusunda bilgilendirmelidir.

1) Staj yeri onaylatma süreci

Bir işletmeden staj yapmak için onay aldıktan sonraki süreci kapsamaktadır.

Kariyer merkezinin web sayfasında bulunan EK 1 formu, staj yapmak için onay aldığınız firma tarafından kaşelenip, imzalanmalıdır. Ardından Arş. Gör. Selin Oral veya Arş. Gör. Büşra Alptekin tarafından onaylanmalı ve imzalanmalıdır. EK 1’i bu şekilde doldurduktan sonra kariyer merkezine sigorta işlemleri için müracat edebilirsiniz. Staja başlamak için diğer bütün işlemleri kariyer merkezinde tamamlamalısınız. EK 1 formu staj başlamadan en az 15 gün önce kariyer merkezine iletilmelidir.

2) Staj süreci

Stajın başladığı andan itibaren, stajın sona erdiği süreci kapsamaktadır.
Bu süreçte staj defterini doldurmanız ve EK 5 formunu kapalı zarf içinde teslim etmeniz gerekmektedir. Staj defterini staj kılavuzunda bulunan soruları cevaplayarak doldurmalısınız. Staj defterini hiçbir şekilde GÜNLÜK yaptıklarınızı yazarak doldurmamalısınız. Staj sonunda ise staj defterinde “kaşe” ve “imza” yazan her alan firma tarafından kaşelenmeli ve imzalanmalıdır. Eğer kaşe ve imza eksik ise staj defteri kabul edilmeyecektir.

Staj kılavuzu soruları linki: https://kariyer.ticaret.edu.tr/ogrenciler/staj-belgeleri/staj-kilavuzlari

3) Staj defterinin teslimi

Güz dönemi ders başlangıç tarihinden sonraki iki hafta içinde teslim etmelisiniz. Ders dönemi başlamadan önce defter teslim alınmayacaktır.