İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
DaVinci Resolve & Basic Editing Atölyesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ve Film, Animasyon Atölyesi tarafından düzenlenen “MediaCast ile DaVinci Resolve & Basic Editing” atölyesi 07 Nisan Perşembe günü TV stüdyosunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuğu MediaCast’tan Mert Kafalı, “DaVinci Resolve & Basic Editing“ adlı atölyesinde, öğrencilerle bir araya gelerek, kurgunun temellerini aktarıp, DaVinci Resolve programı üzerinden teknik renk uygulamaları yapıldı. Örnek çalışmalarından uygulamalar göstererek etkinlik soru ve cevap şeklinde devam etti. DaVinci Resolve programının temellerinden, renk masasından ve kurgunun temellerinden bahseden Mert Kafalı, herhangi bir kurgu programı ile işe başlayabileceklerini belirtti.

Etkinliğin sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal ve Görsel iletişim Tasarımı Bölümü Uzmanı Galip Berk Saraç, Mert Kafalı ve Bilgehan Çoruhlu’ya katılım sertifikalarını takdim etti.

Etkinlik sürecince öğrenciler, kurguda renk, kurgunun mantığı ve teorisi üzerine tecrübe edindiler.