Haberler

Yakın Plan – Sanat ve Tasarım

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal tarafından her hafta canlı olarak gerçekleştirilecek olan “Yakın Plan” adlı programın ikinci canlı yayını 17 Mart 2022 Perşembe günü saat 11:30’da gerçekleştirildi. Program konuğu Dr. Öğr. Üyesi M. Emin Albayrak’tı. Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal’a bu canlı yayında Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Sena Yazgan eşlik etti. TİMM TV YouTube kanalında, yaklaşık bir saat süren keyifli sohbet canlı olarak sunulup, TV stüdyosunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler de eşlik etti.

Grafik tasarım alanını tanımına değinen Albayrak, bu alanı bir problem çözme alanı olarak gördüğünü belirtti. Etkili bir tasarım için karşı taraf alıcının durumuna göre uygun bir dilde çalışmanın ortaya konulmasının önemli olduğunun altını çizdi. Tasarım için programların sadece birer araç olarak görülmesi gerektiğini belirten Albayrak, empati yeteneklerini geliştirmesi gerektiğini ve bunun için zihinsel bir süreç harcamalarını gerektiğini belirtti.

Grafik tasarım yarışmalarına ve portfolyonun önemine değinen Albayrak, mutlaka yarışmaların jürilerine bakılmasını, yarışmalara katılmanın motivasyon sağladığını ancak sonuç kısmında olumsuz sonuçlanan durumda motivasyonun düşmememesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Programın sonunda Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal ve Sena Yazgan, Dr. Öğr. Üyesi Emin Albayrak’a katılımlarından dolayı katılım sertifikasını takdim etti.

 

DİĞER Haberler

17 Nisan 2026
Kreatif Ajanda’da Animasyon ve Yaratıcılık Konuşuldu 17 Nisan 2026
Kreatif Ajanda’da Reklamcılık Sektörü Ele Alındı 17 Nisan 2026
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “Kreatif Ajanda” ile Üniversite-Sektör Buluşmaları Başladı 17 Nisan 2026
Kreatif Ajanda’da Tiyatro ve Oyunculuk Üzerine İlham Veren Buluşma 6 Nisan 2026
“İş Dünyası Okuyor” Etkinliğinin Üçüncüsü Düzenlendi 6 Nisan 2026
Medya ve İletişim Sektöründe Yapay Zekâ Raporu Açıklandı: Dönüşüm, Fırsatlar ve Riskler Bir Arada Değerlendirildi 6 Nisan 2026
CineVET Programı İstanbul Ticaret Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 6 Ağustos 2025
Tasarım Projesi – Bitirme Projesi 18 Haziran 2025
İletişim Fakültesi Mezunları İlk Kez Buluştu 10 Haziran 2025
SİNEMANIN KALBİ TİCARET MEDYA MERKEZİ’NDE ATTI
×
WhatsApp