İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Yakın Plan – Sanat Yönetmenliği

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal tarafından her hafta canlı olarak gerçekleştirilecek olan “Yakın Plan” adlı programın ilk canlı yayını 8 Mart 2022 Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirildi. Programın ilk konuğu sanat yönetmeni Natali Yeres’di. Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal’a bu canlı yayında Görsel İletişim Tasarımı 3. sınıf öğrencisi İlayda Vona eşlik etti. TİMM TV youtube kanalında, yaklaşık bir saat süren keyifli sohbet canlı olarak sunulup, . TV stüdyosunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler de eşlik etti.

Yeres, “Sanat yönetmenliği nedir, sanat yönetmeni nedir, kimdir, film yapım yönetim sürecinde hangi noktada yer alır, Türk sinemasında sanat yönetmenliği ne zaman yerini aldı ve yerleşik bir birim haline geldi?” soruların cevaplarını Türk sinemasının bilinen isimlerinden örnekler vererek cevapladı. Natali Yeres’in sanat yönetmenliğini yaptığı Derviş Zaman’ın “Nokta” , Yeşim Ustaoğlu’nun “Güneşe Yolculuk” , Kudret Sabancı’nın “Lalelide Bir Azize” ve Tayfun Pirselimoglu’nun siyah beyaz filmi olan “Yol Kenarı” adlı filminin sinematografik özelliklerine, sanat yönetmenliğine, sanat yönetmenliğinde ve filmde rengin önemine, bu filmler üzerinden örnekler verilerek bahsedildi. Canlı yayının sonlarına doğru ise öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Katılımından dolayı Natalie Yeres’e katılımından dolayı teşekkür plaketi ve 8 mart Dünya kadınlar gününü kutlamak amacı ile çiçek takdim edildi. Yakın Plan adlı program Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal tarafından her hafta farklı bir konuk ve farklı bir konu ile TİMM TV youtube kanalında canlı yayında olacak.