İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK
Türkiye’nin Üniversite Temelli İlk Influencer Festivali Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Influencer Festivali #influencerfestofhire Hipp Türkiye ve İnfademy katkılarıyla 28 Şubat – 4 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyolarında gerçekleştirildi.  Söyleşiler, TİMM TV Youtube kanalında 5 gün boyunca 13.00-14.00 arasında canlı yayınlandı. Influencer Festivalinde; Yeşim Mutlu, Batuhan Gücük, Jülide Kır, Güneş Aksüs, Işıl Evrim Akgün, Elif Tokatlıoğlu, Furkan Kumkaya, Nurgül Kılıç Akgün, Nilay Gökçeer, Emir Kosif, Arda Meriç, Emirhan Bildişli, Ezgi Zeynep Güler, Özgür Özyurt, Ümit Temurçin konuşmacı olarak yer aldı.

Influencer Festivali, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk ve Hipp Türkiye Pazarlama Müdürü Sayime Emine Arslan’ın girişimleri ve destekleri ile gerçekleştirildi.

Programın ilk günü, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk moderatörlüğünde, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş’ın açılış konuşması ile başladı. Yaşam Tarzı konusuyla, ilk gün konukları Yeşim Mutlu, Batuhan Gücük ve Jülide Kır, sosyal medyaya başlangıç hikayelerini, ne tür paylaşımlar yaptıklarını, pandemi koşullarının paylaşımlarına etkileri gibi konulardan bahsettiler. Yeşim Mutlu pandemide sosyal medya anılarını aktarırken, Batuhan Gücük sosyal medyada samimi olmanın önemli olduğunu vurguladı. Jülide Kır ise samimi ve kendimiz gibi olmamızı yinelerken, influencer olma sürecini hayatın içinden ufak anekdotlar verdi.

 

Programın ikinci günü, Doç. Dr. Hilal Özdemir Çakır moderatörlüğünde spor, sağlık ve anne-çocuk konularıyla Güneş Aksüs, Işıl Evrim Akgün ve Elif Tokatlıoğlu sosyal medyaya başlangıç hikayelerini, sosyal medyada paylaşım yaparken nelere dikkat ettiklerini, Türkiye’de influencerlığın değerini tartıştı. Güneş Aksüz çocuklar ve diyet hakkında bilgiler aktarırken, Işıl Evrim Aksüz influencerların gerekli değeri görmesi gerektiğini vurguladı. Elif Tokatlıoğlu ise, içerik üretiminde hedef kitlesi hakkında bilgiler verdi.

 

 

Programın üçüncü günü, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tatlı moderatörlüğünde mutfak, yemek ve gezi konularıyla Furkan Kumkaya, Nurgül Kılıç ve Nilay Gökçeer sosyal medyaya başlangıç hikayelerini, reels çekerken nelere dikkat ettiklerini konuşarak, bu yola başlamak isteyenlere tavsiyeler verdi. Furkan Kumkaya, eğitim videoları izlemenin kendini geliştirmekte önemini aktarırken, Nurgül Kılıç organik takipçinin önemini vurguladı. Nilay Gökçeer ise hedef kitleyi tanımanın önemini aktardı.

 

 

Programımızın dördüncü gününde, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Yazar moderatörlüğünde oyun, teknoloji ve otomotiv konularıyla Arda Meriç, Emir Kosif ve Emirhan Bildişli bu yola çıkmak isteyenlere ipuçları vererek, sosyal medyaya başlangıç hikayelerini, hedef kitle seçiminde nelere dikkat ettiklerini aktardı. Arda Meriç, başarının yazılımla bağlantılı olduğunu vurgularken, Emir Kosif ise her hedef kitleye hâkim olmanın önemini aktardı. Emirhan Bildişli ise Tiktok’ta ilk üç saniye kuralının önemini vurguladı.

 

Programın son günü ise, okulumuzun Doç. Dr. Gözde Öymen moderatörlüğünde güzellik, kişisel bakım ve moda konularıyla beşinci gün konukları Ezgi Zeynep Güler, Özgür Özyurt ve Ümit Temurçin oldu. Ezgi Zeynep Güler nail art üzerine bilgilerini aktarırken, Ümit Temurçin sosyal medyada “yaşam stilinin ve hayata karşı duruşun” insanların incelediği özel bir noktaya geldiğini vurguladı. Özgür Özyurt ise yaşam tarzı, yaratıcı içerik ve sosyal medya influencerlığı hakkındaki görüşlerini belirtti.

 

Programı kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler, yayın kaydı ve haberlerimize Timm Tv YouTube kanalından, Pradist blog ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilir.

Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle…