Haberler

‘‘İkna Teknolojileri Dijitalde Daha Yoğun Kullanılıyor’’ DIGIDAYS 7.Oturumu Sona Erdi.

‘‘İkna Teknolojileri Dijitalde Daha Yoğun Kullanılıyor’’ DIGIDAYS 7.Oturumu Sona Erdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DIGIDAYS Dijital İletişim Günleri’nin yedinci oturumu gerçekleşti. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma MİAD Genel Sekreteri Dr. Hakan Odabaşı konuk oldu. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Özge Bulut’un da sorularıyla katkı sunduğu oturumda ilk olarak ikna kavramının ne olduğuna değinildi.

İkna ve Etki Unsurları

‘Dijital ikna’ üzerinde uzun zamandır çalışma yapılmasına rağmen çok bilinen bir kavram değil diyen Odabaşı ‘‘Dijital ikna anlamında söylenmesi gereken bir husus özellikle sosyal medya platformlarında ikna teknolojileri kullanılıyor. Bunu dünya çapında yapılan araştırmalar ortaya koyuyor. Geleneksel satıştan dijital satışa ağırlık veren firmalar söz konusu. Bilinçli veya bilinçsizce yapılan birtakım çalışmalarla ürünün geliştirilmesinden sunumuna kadar ikna teknikleri kullanılıyor. Uluslararası danışmanlık şirketleri de big data’nın bu anlamdaki öneminden söz ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Programa davet edildiği için teşekkürlerini sunan Odabaşı, DIGIDAYS’in markalar ve iletişim dünyası adına önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Yayını İzlemek İçin Tıklayın

 

DİĞER Haberler

11 Temmuz 2024
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Tarafından “100 Yıllık Markanın Yeniden Yazılan Hikayesi” Etkinliği Gerçekleştirildi! 10 Temmuz 2024
ADforce Etkinliği Gerçekleştirildi! 9 Temmuz 2024
Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nurettin Güz’e sorduk 20 Mayıs 2024
Üniversitemizin Medya ve İletişim ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümlerine İLEDAK Akreditasyonu 14 Kasım 2023
3. Influencer Festivali Gerçekleşti – Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Etkinliği 6 Kasım 2023
Üçüncü “Influencer Fest” Başlıyor ! 2 Mayıs 2023
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde DİGİDAYS 2023 Başlıyor! 5 Aralık 2022
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Tarafından İkincisi Düzenlenen “Influencer Fest” İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gerçekleştirildi 26 Kasım 2022
Influencer Fest 28 Kasım’da Başlıyor! 27 Ekim 2022
Deneyimde Rönesans: Yeniden Doğuş, Öze Dönüş