İŞLETME FAKÜLTESİ İKTİSAT İngilizce
Anasayfa

istanbul ticaret üniversitesi iktisat ingilizce akademik kadro

İktisat (İngilizce) Bölümü

İktisat Bölümü İşletme Fakültesinde dört yıllık lisans eğitimi vermektedir. Bölümde eğitim İngilizce olmak üzere program yürütülmektedir. Hazırlık eğitimi Küçükyalı, lisans eğitimi Sütlüce yerleşkesinde verilir.

İstanbul Ticaret Üniversitesinin İngilizce ve Türkçe İktisat Lisans Programları sırasıyla, 2011 ve 2012 yıllarında ihdas edilmiştir. Bölüm başına beş öğretim üyesi ve 30 civarında öğrenci ile başlatılan programlarda, 2021 yılı itibariyle, 8 öğretim üyesi görev yapmakta ve toplam 200’ü aşkın öğrenci öğrenim görmektedir.

İktisat bölümleri; mezunlarına, bilgi çağının gereklerine ve sanayi-ötesi toplumun ihtiyaçlarına uygun bir mesleki donanımla, 21. Yüzyılın gelecek vadeden sektörlerinde; iş bulma, iş kurma, kariyer yapma kapasitesi kazandırırlar.

Son çeyrek yüzyıl, bilgi teknolojilerinin bilim üretme ve öğretme pratiklerini çarpıcı bir şekilde dönüştürdüğü bir dönem oldu. Bu dönüşüm, ekonomi bilimini de etkiledi. Günümüzde, ekonomik olay, süreç, kurum ve sistemlere ilişkin modelleme, simülasyon ve politika önerileri, bilgi teknolojilerinin getirdiği yeniliklere/imkânlara dayalı olarak yapılmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü, bilgi teknolojilerinin getirdiği bu yenilikleri bilim öğretiminde kullanmayı, bu imkânların ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunma potansiyelinden yararlanmayı ve bu çerçevede, mezunların meslekî formasyonunun “bilgi-teknolojik” boyutunu güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bölümün, akademik camiadaki yerini belirleyecek geleceğe dönük bilim üretme stratejisinin de bilgi teknolojilerinin yoğun kullanımına dayalı olması öngörülmektedir.

İktisat Bölümü mezunları, özel sektörde özel bankalar, özel şirketler, borsa, danışmanlık şirketlerinde; kamu sektöründe ekonomi yönetimi ile ilgili bakanlıklar, Merkez Bankası, kamu bankaları, Türkiye İstatistik Kurumu’nda; sivil sektörde vakıflar, sivil araştırma merkezleri, diğer sivil toplum kuruluşlarında; uluslararası kuruluşlarda Dünya Bankası, IMF ve benzeri kuruluşlarda çalışma imkanı bulabilirler. Bölüm mezunları belirtilen kurumlarda araştırmacı, müfettiş veya uzman unvanıyla iş imkanı elde edebilirler.

Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı

2022-23 akademik yıldan itibaren, İngilizce ve Türkçe İktisat Bölümlerinde, “Sosyal Süreç ve Sistemlerde Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı (A Program for Concentration in Artificial Intelligence in Social Systems and Processes)” ihdas edilecektir.

Programın amacı, öğrencilere, bilgi çağının etkili yöntemlerinden biri olan yapay zekâ ve bağlantılı yöntemler etrafında örülmüş, teorik temeli sağlam ve uygulama değeri yüksek bir formasyon kazandırmaktır. Öğrenciler, programlamadan yapay zekâ algoritmalarına, modelleme ve simülasyon paradigmalarından iktisat ve iş zekâsına kadar uzanan bir dizi ders alarak, gerçek hayat için işlevsel değeri yüksek, “sorun çözme” ve “durum iyileştirme” becerileri edineceklerdir.

Programa katılım gönüllü olacaktır. Katılan öğrenciler için programda 8 adet alınması zorunlu, 4 adet alınması tercihe bağlı ders bulunacaktır. İktisat Bölümlerindeki öğrenciler, bölüm müfredatları kapsamındaki 12 seçmeli dersin 8’ini Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programındaki derslerden seçerek, hem 8 derse tekabül eden seçmeli ders yükümlülüğünü hem de Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı yükümlülüğünü yerine getirebileceklerdir. Dolayısıyla, mezuniyet için almak durumunda oldukları toplam ders sayısı artmayacaktır.

Sosyal Süreç ve Sistemlerde Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programını tamamlayan öğrencilere, İngilizce ve Türkçe İktisat Bölüm Başkanlığı tarafından, kazandıkları yapay zekâ formasyonunu ve bu formasyonun iş dünyası için yaratabileceği potansiyel katkıları anlatan bir referans mektubu verilecektir.

Lisans Aday Öğrenci web sayfasına erişmek için tıklayınız.

Lisansüstü Aday Öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

BÖLÜM HABERLERİ
BÖLÜM ETKİNLİKLERİ
MEZUN YORUMLARI
Doğukan Hodancı
Uluslararası Ticaret Lisans Programı (2020), DHL Supply Chain - Uluslararası Nakliye Uzmanı
İstanbul Ticaret Üniversitesi arkasında İstanbul Ticaret Odası gibi bir kurumun desteğiyle ve deneyimiyle harmanlanmış ve iş dünyasının bu büyük kurumunun da desteğiyle öğrenciyi iş hayatına yönlendirme ve destekleme konusundaki sayılı vakıf üniversitelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizde alanında birçok tecrübeli hocalarımızın bulunması ve birçoğunun iş dünyasıyla daha önceden çok yakın ilişkiler içinde bulunmuş olması kendi derslerimde gözlemlediğim ve bu yüzden teorikte aldığımız dersleri gerçek hayattaki vakalarla ve kendi kişisel hayatlarındaki tecrübeleriyle harmanlamaları açıkçası öğrencilik dönemim boyunca şanslı olduğumu düşündüğüm konulardan biriydi. Mezuniyetim sonrası dahi engin deneyimlerinden yararlanmaya devam ettiğim çok kıymetli hocalarımız Üniversitemizin bana göre bana kazandırdığı başlıca değerleridir. Yine çok kıymetli hocalarımız, Prof. Dr. Beliz Ülgen, Doç. Dr. Oğuz Demir, Prof. Dr. Öykü İyigün,  Prof.Dr Figen Yıldırım gibi isimlerin uğraşları ve destekleri sayesinde ve Üniversitemizin katkılarıyla birden fazla prestijli uluslararası projede ve yarışmada yer alma, seyahat etme ve parçası olma fırsatını yakaladım ve bu deneyimlerim sayesinde kendimi iş dünyası için bir adım daha öne çıkarabilme fırsatım oldu. Üniversite benim için sadece derse girip, dersten çıkma ile kalmasın diye Üniversitemizin sunmuş olduğu katkılarla birden fazla öğrenci kulübünde birden fazla görevde bulunarak ve çok sayıda sosyal sorumluluk, organizasyon ve çeşitli projeler üreterek her etkinlikte hem hayatlara olumlu anlamda dokunup hem de kendi hayatıma ve tecrübelerime bir yenisini ekleminin de bana çok faydası olduğunu düşünüyorum. Bunlar ve okul dışında yapmış olduğum faaliyetler, çalışmalarım ve emeklerim sayesinde mezun olur olmaz alanının en iyisi olan uluslararası bir firmada çalışmaya başlama şansım oldu ve halen bu firmada da almış olduğum eğitimin ve vermiş olduğum emeklerin yansımasını gözlemlemekteyim. Yeni mezun olacak, halen okumakta olan ve iş hayatına hazırlanmak için nerden başlayacağına bilmeyen arkadaşlara naçizane tavsiyem; araştırmaları, bol bol emek vermeleri. Sadece Üniversite eğitimi ile yetinmemeleri birden fazla staj tecrübesine sahip olmaları, dernek çalışmaları ve faaliyetlerinde bulunmaları, derslerini geçmek için çalışmak yerine gerçekten anlayarak ve sindirerek öğrenmeleri. Dört sene içerisinde en azından bir kere olsa dahi Kariyer Merkezine uğramaları, sundukları olanaklardan yararlanmak için iletişime geçmeleridir. Çünkü araştırmadan veya emek vermeden ve farkındalık oluşturmadan maalesef Üniversitemizin sağlamış olduğu bu olanaklarından da faydalanmayı gözden kaçırabilirsiniz. Ülkemizin geçtiği zor günlere rağmen emeğin olduğu yerde hiçbir şey umutsuz veya olanaksız değil.
Ali Eren Yılmaz
Uluslararası Ticaret Lisans Programı (2021), Levent Ofis - Kategori Yönetimi
2021 Uluslararası Ticaret bölümü mezunuyum. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih etme sebebim tamamen gelecek odaklıydı, hayalim hep iş dünyası içerisinde aktif olmak, üretmek ve ürettirmekti ve bu sebeple üniversite tercihimi iş dünyasının üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesinden yana kullandım. Tercih yapmak için danışmanlarla görüşmeye geldiğimde üniversitenin atmosferi beni çok etkiledi, hocaların bölüm hakkında bilgilendirici konuşmaları ve tercih danışmanlarının üniversite ve bölümler hakkında objektif cevapları kafamdaki tüm soruları sildi ve ardından ilk tercihim olan bölümüme yerleştim. Hazırlık okuluna başlamamdan itibaren etkinlikler, seminerler ve kurslarla dolu dolu bir eğitim hayatı yaşadım. Yazılım, Dil, Office programları, mülakat teknikleri, işaret dili eğitimi gibi sayısız eğitime girerek sertifika sahibi oldum. Kulüplerin yapmış olduğu etkinliklere katılarak sosyal çevremi genişlettim, bir kulübün başkanlığını yapıp yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte yeni etkinlikler yaptık. Aktif bir sosyal yaşantı içerisindeyken Kariyer Merkezi ile iletişime geçerek gönüllü stajımı alanında öncü bir firmada yaptım ve yine Kariyer Merkezi aracılığıyla İstanbul Ticaret Odası’nın etkinliklerine katıldım. Mevcut öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem Üniversitedeki imkanlardan sonuna kadar yararlanmaları ve sosyal çevrelerini genişletmeleridir. Üniversite sonuna kadar öğrencilerinin ve mezunlarının arkasında olduğunu hissettiriyor. Bunu öğrencilerin iyi değerlendirmesini tavsiye ediyorum.
Edip Çağtay Güleray
İşletme (İngilizce) Lisans Programı (2017), Şişli Amerikan Life Dil Okulları - İdari İşler Sorumlusu
İstanbul Ticaret Üniversitesi ile serüvenim 2012 yılının eylül ayında başladı. İlk başta özel bir üniversiteye gidip gitmemek arasında çok kararsız kalmıştım. Ama sonrasında yanıldığımı anladım. Üniversitede çok güzel 5 senem geçti. Öncelikle Üsküdar kampüsünde hazırlık eğitimimi tamamladım. Sonrasında Sütlüce kampüsünde İngilizce İşletme bölümünde eğitimimi tamamladım. Eğitim ve öğretim hayatım boyunca çok fazla proje yapma imkanım oldu. Bu konuda kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Üniversite hayatımda en çok gelişimime katkı sağlayan şeylerden biri de topluluklar olmuştur. Tiyatro topluluğunda yer aldım çok güzel oyunlar sahneye koyduk. Hatta okulumuzun sağladığı imkanla beraber Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesine turne yapmaya bile gittik. Benim için çok güzel bir deneyim oldu diyebilirim. ÜNİFEB yani Üniversite Fenerbahçeliler Topluluğuna üye oldum. Orada pankart boyama etkinlikleri beraber maç izleme aktiviteleri gibi sosyal etkinliklere katılım sağladım. Atatürkçü Düşünce Topluluğunun okulda kurulmasında ve etkin rol almasında çalışmalara katıldım. Tarihçi yazarlar ile söyleşiler gerçekleştirdik. Ankara’ya Anıtkabir’e ziyaretler düzenledik. Burada kendi organizasyon yeteneğimi geliştirdim. Son olarak ise Girişimcilik Topluluğu Sosyal Sorumluluk Proje Liderliği görevinde bulundum. Burada ekibimle beraber ‘’HAYALLER GERÇEK OLSA ‘’ isimli sosyal sorumluluk projesine imza attık. Her sene düzenlediğimiz ‘’GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’’ ne çok fazla girişimcinin katılmasını ve öğrencilerimizin onların yanında stajlar yapmasını sağladık. Burada da kendimi sosyal alanda çok fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Üniversite hayatım boyunca Kariyer Merkezinin yapmış olduğu tüm etkinliklere katılım sağladım. İşaret Dili eğitimi ile işitme engelli insanları anlamanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Psikodrama eğitimi ile korkularımla yüzleşmeyi ve kendimi tanımayı öğrendim. Girişimci Koçluğu projesi ile İTO da görev alan saygıdeğer insanlarla tanıştım. Meclis-i Muhabbet ile İTO’nın bir toplantısında rahmetli başkanımız İbrahim Çağlar benim görüşlerimi paylaşmam için konuşma yapmama izin verdi. Kariyer Günleri etkinliği ile bir çok firmanın insan kaynakları sorumluları ile iletişim kurma şansı elde ettim. Firma ziyaretleri kapsamında Vakıfbank 2. Bölge Merkezinde düzenlenen toplantıya katılım sağladım. Gçnüllü staj programı ile İstanbul Marriott Hotel Asia Finans Departmanında 3 ay gönüllü staj yaptım ve bunun gibi çok fazla güzel etkinliğe ve projelere katılım gösterdim. Üniversitemizi kazanan ve orada eğitimine devam eden öğrencilere naçizane birkaç tavsiyem olacaktır.
  • İş dünyasının en büyük üniversitesinde olduğunu sakın unutmayın.
  • Kariyer Merkezinin tüm imkanlarından sonuna kadar faydalanın.
  • Topluluklara kesinlikle katılın ve aktif rol alın.
  • Kendinizi geliştireceğini düşündüğünüz şeyleri dile getirmekten korkmayın.
  • Gönüllü stajlar yapın.
  • Her türlü etkinliğe katılım gösterin ve bol bol sunumlar yapın.
  • Tabi tüm bunları yaparken kendinize de zaman ayırmayı unutmayın.
Hepiniz sağlıcakla kalın.  
Ali Ammar Dinler
İşletme (İngilizce) Lisans Programı (2018), İstanbul Invest - İhracat Satış Sorumlusu
İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü mezunuyum. Öğrenciliğim boyunca hocalarımızla hala devam eden çok güzel ilişkiler kurduk. Ayrıca kulüplerimiz ve okulumuz tarafından düzenlenen etkinliklerle verimli bir lisans hayatı geçirdik. Mezuniyet sonrasında da Kariyer Merkezi’nin desteğini hep arkamda hissettim. Her şey için Üniversiteme teşekkür ediyorum ve herkese İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tavsiye ediyorum.  
Mustafa Yaman
Bankacılık ve Finans Lisans Programı (2017), Ptt Bank - Bankacılık İşlemleri Yetkilisi
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ilk olarak lisemize yaptıkları ziyaret esnasında tanıma fırsatı buldum. Üniversiteden gelen ekip bizlere hem okulu tanıttı hem de doğru bir tercih için yapılması gerekenleri anlattı. Lise zamanlarında finans alanında bir bölümde okumak en büyük hayalimdi. İstanbul Ticaret Üniversitesinin hayallerimi gerçekleştirme de en büyük destekçim olacağını biliyordum. Böylece 2013 yılında Bankacılık ve Finans bölümünü kazanmam ile birlikte İstanbul Ticaret Üniversitesinde serüvenim başlamış oldu. Hocalarımız derslerde bizimle çok ilgililerdi. İstediğimiz zaman randevu almadan onlarla iletişim kurabilme imkanımız vardı. Üniversitemizde ilk yıllarda yine hocalarımızın önerisiyle okulun en aktif kulüplerinden birisi olan Bankacılık ve Finans Kulübünü tanıdım. Kulübün amacı; bankacılık ve finans alanındaki gelişmelere katkıda bulunmak, öğrencilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda araştırmalar yapmak, projeler üretmek, akademik programı tamamlayıcı nitelikte faaliyetlerde bulunmaktı. Kendimi en iyi seviyede geliştirebileceğimi düşüncesiyle Bankacılık ve Finans kulübü yürütme kurulunda aktif olarak görev almaya başladım. Ardından yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığım kulüpte, 2016 yılında yönetim kurulu başkanı seçildim. Kulüp olarak okulumuzun da desteğiyle bankalara, finansal kurumlara eğitim gezileri düzenledik. Üniversitemizde özel sektörden ve kamu kurumlarından alanında uzman olan kişileri konuşmacı olarak davet ettik. Bu ve benzeri projelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdik. Derslerde aldığımız teorik bilgileri kulübümüz sayesinde pratiğe dökme fırsatını buldum. Yönetim kurulu başkanı olduğum süre boyunca da birçok proje ve etkinliğe liderlik ettim. Üniversitemiz, öğrencilerinin kişisel gelişimine önem veren bir üniversiteydi. Bu kapsamda birçok projede yer alma fırsatı buldum. Girişimci Koçluğu Projesi ve Meclis-i Muhabbet programı sayesinde özel sektörden ve çeşitli kurumlardan yöneticilerle bir araya geldik. Üniversitemizin lisans bölümünden 2017 yılında mezun oldum. Ardından yine okulumuzda Sermaye Piyasası tezli yüksek lisans bölümüne başladım. Yüksek lisans eğitim kadrosu da alanında uzman hocalarımızdan oluşuyordu. Tez yazdığım dönemde okulumuzun ve hocalarımızın da desteğiyle çeşitli kongre ve sempozyumlarda bildiri sundum. Yakın zamanda yine üniversitemizde doktora eğitimine devam etmeyi hedeflemekteyim. Mezun olmamın ardından özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalıştım. Şimdi ise PTT Bank bünyesinde Bankacılık İşlemleri Yetkilisi olarak çalışmaktayım. Üniversitede eğitim aldığım süre boyunca kendimi her yönden geliştirdiğimi düşünüyorum. Üniversite kişinin kariyer basamağına ilk adımı attığı yerdir. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, üniversite hayatınız boyunca kendinizi geliştirmeye özen gösterin. İstanbul Ticaret Üniversitesi kariyeriniz ve kişisel gelişiminiz için biçilmiş kaftan. Derslerinizin yanı sıra çeşitli organizasyonlarda görev almaktan kaçınmayın. Zira dolu dolu geçirdiğiniz bir üniversite hayatının iş hayatına olan olumlu etkisi tartışılamaz.
Faruk Karagöz
Bankacılık ve Finans Lisans Programı (2017), Halk Yatırım Menkul Değerler - Uzman Yardımcısı
Üniversitemiz özellikle kariyer gelişimi açısından her türlü yönlendirmede öğrencinin yanında olmaktadır. Özellikle Kariyer Merkezinin beni yönlendirmesi ile İstanbul Ticaret Odasındaki 3 sene yarı zamanlı çalışma imkanı ve Borsa İstanbul’da yapmış olduğum staj  hem şuan ki çalıştığım iş yerinde hem de girdiğim mülakatlarda beni her zaman ön plana çıkarmıştır. Öğrenci kulüplerine verilen destek sayesinde kulübümüz aracılığıyla yaptığımız etkinliklerde sektörden bir çok kişiyle tanışma, kendilerinden referans alma ve staj programları için  bir çok geri bildirim ve yönlendirme aldım. Bu durum hem mülakatlarda hem de iş arayış sürecimde bana ve kariyerime çok büyük katkılar sağladı. Şuanda okuyan arkadaşlara en büyük tavsiyem muhakkak okulumuzun Kariyer Merkezini kullansınlar. Zorunlu olmasa bile  staj yapsınlar çünkü mülakatlarda konusu geçiyor. Kulüpler aracığıyla yada bireysel bölümleriyle ilgili eğitim programlarına katılsınlar. Sertifikalar çok önemsiz gibi gözükse de mülakatlarda muhakkak önem arz ediyor.  
Elif Sağlam
Bankacılık ve Finans Lisans Programı (2016), Sakarya Ferizli Belediyesi - Memur
Üniversitenin 2012-2016 yılları arasında Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarındanım. Belki kariyer planlarım arasında “Bir gün bankacı olur muyum?” sorusu hiçbir zaman olmadı fakat ben İstanbul Ticaret Üniversitesi sayesinde böyle bir bölüm okuduğumdan hiç pişmanlık duymadım.  Bir mesleğin tercihi ve meslekte başarılı olmasında eğitim, çok önemli bir etkendir. Özellikle kapsamlı ürün ve işler, sürdürülebilir bir iyileştirme, eğitimin yeterliliği ve kaliteyle tamamlanır. Öğrencileri, eğitime yönelik değerlendirmeleri, meslek eğitiminin kalite ve iş alanlarından faydalanan kişiler hakkında bir şeyler sağlar. Eğitim sürecimde yaklaşık 2,5 yıl Kariyer Planlama Merkezi aracılığıyla İTO’da çalışma imkânı sağladım. Biz mezunlar olarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde eğitimine başlamak üzere olan aday öğrencilere ve üniversite bünyesindeki mevcut öğrencilere minik bir tavsiyem olacak. Fakülte veyahut yüksekokul bazında çok güzel meslek eğitimleri, farklı şekillerde gerçekleştirilen turizm gezileri de dahil olmak üzere kulüplerin düzenlediği farklı programlardan da harmanlanmış birçok karşılaştırmalı iş ve kariyer değerlemelerine katılsınlar. İş hayatına dahil olduğumda, kamuda veya özel sektörde en çok bunun faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Aday öğrencilerin de kariyer basamaklarını kolay çıkmalarını, hayat boyu başarılı olmalarını diliyorum.  
Kapat X


Doğukan Hodancı
Uluslararası Ticaret Lisans Programı (2020), DHL Supply Chain - Uluslararası Nakliye Uzmanı
İstanbul Ticaret Üniversitesi arkasında İstanbul Ticaret Odası gibi bir kurumun desteğiyle ve deneyimiyle harmanlanmış ve iş dünyasının bu büyük kurumunun da desteğiyle öğrenciyi iş hayatına yönlendirme ve destekleme konusundaki sayılı vakıf üniversitelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizde alanında birçok tecrübeli hocalarımızın bulunması ve birçoğunun iş dünyasıyla daha önceden çok yakın ilişkiler içinde bulunmuş olması kendi derslerimde gözlemlediğim ve bu yüzden teorikte aldığımız dersleri gerçek hayattaki vakalarla ve kendi kişisel hayatlarındaki tecrübeleriyle harmanlamaları açıkçası öğrencilik dönemim boyunca şanslı olduğumu düşündüğüm konulardan biriydi. Mezuniyetim sonrası dahi engin deneyimlerinden yararlanmaya devam ettiğim çok kıymetli hocalarımız Üniversitemizin bana göre bana kazandırdığı başlıca değerleridir. Yine çok kıymetli hocalarımız, Prof. Dr. Beliz Ülgen, Doç. Dr. Oğuz Demir, Prof. Dr. Öykü İyigün,  Prof.Dr Figen Yıldırım gibi isimlerin uğraşları ve destekleri sayesinde ve Üniversitemizin katkılarıyla birden fazla prestijli uluslararası projede ve yarışmada yer alma, seyahat etme ve parçası olma fırsatını yakaladım ve bu deneyimlerim sayesinde kendimi iş dünyası için bir adım daha öne çıkarabilme fırsatım oldu. Üniversite benim için sadece derse girip, dersten çıkma ile kalmasın diye Üniversitemizin sunmuş olduğu katkılarla birden fazla öğrenci kulübünde birden fazla görevde bulunarak ve çok sayıda sosyal sorumluluk, organizasyon ve çeşitli projeler üreterek her etkinlikte hem hayatlara olumlu anlamda dokunup hem de kendi hayatıma ve tecrübelerime bir yenisini ekleminin de bana çok faydası olduğunu düşünüyorum. Bunlar ve okul dışında yapmış olduğum faaliyetler, çalışmalarım ve emeklerim sayesinde mezun olur olmaz alanının en iyisi olan uluslararası bir firmada çalışmaya başlama şansım oldu ve halen bu firmada da almış olduğum eğitimin ve vermiş olduğum emeklerin yansımasını gözlemlemekteyim. Yeni mezun olacak, halen okumakta olan ve iş hayatına hazırlanmak için nerden başlayacağına bilmeyen arkadaşlara naçizane tavsiyem; araştırmaları, bol bol emek vermeleri. Sadece Üniversite eğitimi ile yetinmemeleri birden fazla staj tecrübesine sahip olmaları, dernek çalışmaları ve faaliyetlerinde bulunmaları, derslerini geçmek için çalışmak yerine gerçekten anlayarak ve sindirerek öğrenmeleri. Dört sene içerisinde en azından bir kere olsa dahi Kariyer Merkezine uğramaları, sundukları olanaklardan yararlanmak için iletişime geçmeleridir. Çünkü araştırmadan veya emek vermeden ve farkındalık oluşturmadan maalesef Üniversitemizin sağlamış olduğu bu olanaklarından da faydalanmayı gözden kaçırabilirsiniz. Ülkemizin geçtiği zor günlere rağmen emeğin olduğu yerde hiçbir şey umutsuz veya olanaksız değil.
Kapat X


Ali Eren Yılmaz
Uluslararası Ticaret Lisans Programı (2021), Levent Ofis - Kategori Yönetimi
2021 Uluslararası Ticaret bölümü mezunuyum. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih etme sebebim tamamen gelecek odaklıydı, hayalim hep iş dünyası içerisinde aktif olmak, üretmek ve ürettirmekti ve bu sebeple üniversite tercihimi iş dünyasının üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesinden yana kullandım. Tercih yapmak için danışmanlarla görüşmeye geldiğimde üniversitenin atmosferi beni çok etkiledi, hocaların bölüm hakkında bilgilendirici konuşmaları ve tercih danışmanlarının üniversite ve bölümler hakkında objektif cevapları kafamdaki tüm soruları sildi ve ardından ilk tercihim olan bölümüme yerleştim. Hazırlık okuluna başlamamdan itibaren etkinlikler, seminerler ve kurslarla dolu dolu bir eğitim hayatı yaşadım. Yazılım, Dil, Office programları, mülakat teknikleri, işaret dili eğitimi gibi sayısız eğitime girerek sertifika sahibi oldum. Kulüplerin yapmış olduğu etkinliklere katılarak sosyal çevremi genişlettim, bir kulübün başkanlığını yapıp yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte yeni etkinlikler yaptık. Aktif bir sosyal yaşantı içerisindeyken Kariyer Merkezi ile iletişime geçerek gönüllü stajımı alanında öncü bir firmada yaptım ve yine Kariyer Merkezi aracılığıyla İstanbul Ticaret Odası’nın etkinliklerine katıldım. Mevcut öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem Üniversitedeki imkanlardan sonuna kadar yararlanmaları ve sosyal çevrelerini genişletmeleridir. Üniversite sonuna kadar öğrencilerinin ve mezunlarının arkasında olduğunu hissettiriyor. Bunu öğrencilerin iyi değerlendirmesini tavsiye ediyorum.
Kapat X


Edip Çağtay Güleray
İşletme (İngilizce) Lisans Programı (2017), Şişli Amerikan Life Dil Okulları - İdari İşler Sorumlusu
İstanbul Ticaret Üniversitesi ile serüvenim 2012 yılının eylül ayında başladı. İlk başta özel bir üniversiteye gidip gitmemek arasında çok kararsız kalmıştım. Ama sonrasında yanıldığımı anladım. Üniversitede çok güzel 5 senem geçti. Öncelikle Üsküdar kampüsünde hazırlık eğitimimi tamamladım. Sonrasında Sütlüce kampüsünde İngilizce İşletme bölümünde eğitimimi tamamladım. Eğitim ve öğretim hayatım boyunca çok fazla proje yapma imkanım oldu. Bu konuda kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Üniversite hayatımda en çok gelişimime katkı sağlayan şeylerden biri de topluluklar olmuştur. Tiyatro topluluğunda yer aldım çok güzel oyunlar sahneye koyduk. Hatta okulumuzun sağladığı imkanla beraber Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesine turne yapmaya bile gittik. Benim için çok güzel bir deneyim oldu diyebilirim. ÜNİFEB yani Üniversite Fenerbahçeliler Topluluğuna üye oldum. Orada pankart boyama etkinlikleri beraber maç izleme aktiviteleri gibi sosyal etkinliklere katılım sağladım. Atatürkçü Düşünce Topluluğunun okulda kurulmasında ve etkin rol almasında çalışmalara katıldım. Tarihçi yazarlar ile söyleşiler gerçekleştirdik. Ankara’ya Anıtkabir’e ziyaretler düzenledik. Burada kendi organizasyon yeteneğimi geliştirdim. Son olarak ise Girişimcilik Topluluğu Sosyal Sorumluluk Proje Liderliği görevinde bulundum. Burada ekibimle beraber ‘’HAYALLER GERÇEK OLSA ‘’ isimli sosyal sorumluluk projesine imza attık. Her sene düzenlediğimiz ‘’GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’’ ne çok fazla girişimcinin katılmasını ve öğrencilerimizin onların yanında stajlar yapmasını sağladık. Burada da kendimi sosyal alanda çok fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Üniversite hayatım boyunca Kariyer Merkezinin yapmış olduğu tüm etkinliklere katılım sağladım. İşaret Dili eğitimi ile işitme engelli insanları anlamanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Psikodrama eğitimi ile korkularımla yüzleşmeyi ve kendimi tanımayı öğrendim. Girişimci Koçluğu projesi ile İTO da görev alan saygıdeğer insanlarla tanıştım. Meclis-i Muhabbet ile İTO’nın bir toplantısında rahmetli başkanımız İbrahim Çağlar benim görüşlerimi paylaşmam için konuşma yapmama izin verdi. Kariyer Günleri etkinliği ile bir çok firmanın insan kaynakları sorumluları ile iletişim kurma şansı elde ettim. Firma ziyaretleri kapsamında Vakıfbank 2. Bölge Merkezinde düzenlenen toplantıya katılım sağladım. Gçnüllü staj programı ile İstanbul Marriott Hotel Asia Finans Departmanında 3 ay gönüllü staj yaptım ve bunun gibi çok fazla güzel etkinliğe ve projelere katılım gösterdim. Üniversitemizi kazanan ve orada eğitimine devam eden öğrencilere naçizane birkaç tavsiyem olacaktır.
  • İş dünyasının en büyük üniversitesinde olduğunu sakın unutmayın.
  • Kariyer Merkezinin tüm imkanlarından sonuna kadar faydalanın.
  • Topluluklara kesinlikle katılın ve aktif rol alın.
  • Kendinizi geliştireceğini düşündüğünüz şeyleri dile getirmekten korkmayın.
  • Gönüllü stajlar yapın.
  • Her türlü etkinliğe katılım gösterin ve bol bol sunumlar yapın.
  • Tabi tüm bunları yaparken kendinize de zaman ayırmayı unutmayın.
Hepiniz sağlıcakla kalın.  
Kapat X


Ali Ammar Dinler
İşletme (İngilizce) Lisans Programı (2018), İstanbul Invest - İhracat Satış Sorumlusu
İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü mezunuyum. Öğrenciliğim boyunca hocalarımızla hala devam eden çok güzel ilişkiler kurduk. Ayrıca kulüplerimiz ve okulumuz tarafından düzenlenen etkinliklerle verimli bir lisans hayatı geçirdik. Mezuniyet sonrasında da Kariyer Merkezi’nin desteğini hep arkamda hissettim. Her şey için Üniversiteme teşekkür ediyorum ve herkese İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tavsiye ediyorum.  
Kapat X


Mustafa Yaman
Bankacılık ve Finans Lisans Programı (2017), Ptt Bank - Bankacılık İşlemleri Yetkilisi
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ilk olarak lisemize yaptıkları ziyaret esnasında tanıma fırsatı buldum. Üniversiteden gelen ekip bizlere hem okulu tanıttı hem de doğru bir tercih için yapılması gerekenleri anlattı. Lise zamanlarında finans alanında bir bölümde okumak en büyük hayalimdi. İstanbul Ticaret Üniversitesinin hayallerimi gerçekleştirme de en büyük destekçim olacağını biliyordum. Böylece 2013 yılında Bankacılık ve Finans bölümünü kazanmam ile birlikte İstanbul Ticaret Üniversitesinde serüvenim başlamış oldu. Hocalarımız derslerde bizimle çok ilgililerdi. İstediğimiz zaman randevu almadan onlarla iletişim kurabilme imkanımız vardı. Üniversitemizde ilk yıllarda yine hocalarımızın önerisiyle okulun en aktif kulüplerinden birisi olan Bankacılık ve Finans Kulübünü tanıdım. Kulübün amacı; bankacılık ve finans alanındaki gelişmelere katkıda bulunmak, öğrencilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda araştırmalar yapmak, projeler üretmek, akademik programı tamamlayıcı nitelikte faaliyetlerde bulunmaktı. Kendimi en iyi seviyede geliştirebileceğimi düşüncesiyle Bankacılık ve Finans kulübü yürütme kurulunda aktif olarak görev almaya başladım. Ardından yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığım kulüpte, 2016 yılında yönetim kurulu başkanı seçildim. Kulüp olarak okulumuzun da desteğiyle bankalara, finansal kurumlara eğitim gezileri düzenledik. Üniversitemizde özel sektörden ve kamu kurumlarından alanında uzman olan kişileri konuşmacı olarak davet ettik. Bu ve benzeri projelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdik. Derslerde aldığımız teorik bilgileri kulübümüz sayesinde pratiğe dökme fırsatını buldum. Yönetim kurulu başkanı olduğum süre boyunca da birçok proje ve etkinliğe liderlik ettim. Üniversitemiz, öğrencilerinin kişisel gelişimine önem veren bir üniversiteydi. Bu kapsamda birçok projede yer alma fırsatı buldum. Girişimci Koçluğu Projesi ve Meclis-i Muhabbet programı sayesinde özel sektörden ve çeşitli kurumlardan yöneticilerle bir araya geldik. Üniversitemizin lisans bölümünden 2017 yılında mezun oldum. Ardından yine okulumuzda Sermaye Piyasası tezli yüksek lisans bölümüne başladım. Yüksek lisans eğitim kadrosu da alanında uzman hocalarımızdan oluşuyordu. Tez yazdığım dönemde okulumuzun ve hocalarımızın da desteğiyle çeşitli kongre ve sempozyumlarda bildiri sundum. Yakın zamanda yine üniversitemizde doktora eğitimine devam etmeyi hedeflemekteyim. Mezun olmamın ardından özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalıştım. Şimdi ise PTT Bank bünyesinde Bankacılık İşlemleri Yetkilisi olarak çalışmaktayım. Üniversitede eğitim aldığım süre boyunca kendimi her yönden geliştirdiğimi düşünüyorum. Üniversite kişinin kariyer basamağına ilk adımı attığı yerdir. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, üniversite hayatınız boyunca kendinizi geliştirmeye özen gösterin. İstanbul Ticaret Üniversitesi kariyeriniz ve kişisel gelişiminiz için biçilmiş kaftan. Derslerinizin yanı sıra çeşitli organizasyonlarda görev almaktan kaçınmayın. Zira dolu dolu geçirdiğiniz bir üniversite hayatının iş hayatına olan olumlu etkisi tartışılamaz.
Kapat X


Faruk Karagöz
Bankacılık ve Finans Lisans Programı (2017), Halk Yatırım Menkul Değerler - Uzman Yardımcısı
Üniversitemiz özellikle kariyer gelişimi açısından her türlü yönlendirmede öğrencinin yanında olmaktadır. Özellikle Kariyer Merkezinin beni yönlendirmesi ile İstanbul Ticaret Odasındaki 3 sene yarı zamanlı çalışma imkanı ve Borsa İstanbul’da yapmış olduğum staj  hem şuan ki çalıştığım iş yerinde hem de girdiğim mülakatlarda beni her zaman ön plana çıkarmıştır. Öğrenci kulüplerine verilen destek sayesinde kulübümüz aracılığıyla yaptığımız etkinliklerde sektörden bir çok kişiyle tanışma, kendilerinden referans alma ve staj programları için  bir çok geri bildirim ve yönlendirme aldım. Bu durum hem mülakatlarda hem de iş arayış sürecimde bana ve kariyerime çok büyük katkılar sağladı. Şuanda okuyan arkadaşlara en büyük tavsiyem muhakkak okulumuzun Kariyer Merkezini kullansınlar. Zorunlu olmasa bile  staj yapsınlar çünkü mülakatlarda konusu geçiyor. Kulüpler aracığıyla yada bireysel bölümleriyle ilgili eğitim programlarına katılsınlar. Sertifikalar çok önemsiz gibi gözükse de mülakatlarda muhakkak önem arz ediyor.  
Kapat X


Elif Sağlam
Bankacılık ve Finans Lisans Programı (2016), Sakarya Ferizli Belediyesi - Memur
Üniversitenin 2012-2016 yılları arasında Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarındanım. Belki kariyer planlarım arasında “Bir gün bankacı olur muyum?” sorusu hiçbir zaman olmadı fakat ben İstanbul Ticaret Üniversitesi sayesinde böyle bir bölüm okuduğumdan hiç pişmanlık duymadım.  Bir mesleğin tercihi ve meslekte başarılı olmasında eğitim, çok önemli bir etkendir. Özellikle kapsamlı ürün ve işler, sürdürülebilir bir iyileştirme, eğitimin yeterliliği ve kaliteyle tamamlanır. Öğrencileri, eğitime yönelik değerlendirmeleri, meslek eğitiminin kalite ve iş alanlarından faydalanan kişiler hakkında bir şeyler sağlar. Eğitim sürecimde yaklaşık 2,5 yıl Kariyer Planlama Merkezi aracılığıyla İTO’da çalışma imkânı sağladım. Biz mezunlar olarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde eğitimine başlamak üzere olan aday öğrencilere ve üniversite bünyesindeki mevcut öğrencilere minik bir tavsiyem olacak. Fakülte veyahut yüksekokul bazında çok güzel meslek eğitimleri, farklı şekillerde gerçekleştirilen turizm gezileri de dahil olmak üzere kulüplerin düzenlediği farklı programlardan da harmanlanmış birçok karşılaştırmalı iş ve kariyer değerlemelerine katılsınlar. İş hayatına dahil olduğumda, kamuda veya özel sektörde en çok bunun faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Aday öğrencilerin de kariyer basamaklarını kolay çıkmalarını, hayat boyu başarılı olmalarını diliyorum.  

FOTOĞRAF GALERİSİ
VİDEO GALERİ
BÖLÜM DUYURULARI
4
Oca
2023-2024 Fall Final Exam Program
18
Tem
Sosyal Süreç ve Sistemlerde Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı
10
Haz
İktisat(İng) Bölümü 2021-2022 Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programı
22
Mar
İktisat İngilizce Lisans Programı 2021-2022 Bahar Dönemi Vize Sınav Programı Revize
21
Mar
2022 Bahar Dönemi Vize Sınav Programı