FACULTY OF BUSINESS ECONOMICS English
A Program for Concentration in Artificial Intelligence in Social Systems and Processes

Sosyal Süreç ve Sistemlerde Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı
(A Program for Concentration in Artificial Intelligence in Social Systems and Processes)

Önümüzdeki 2022-23 akademik yıldan itibaren, İngilizce ve Türkçe İktisat Bölümlerinde, “Sosyal Süreç ve Sistemlerde Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı” ihdas edilecektir.

Programın amacı, öğrencilere, bilgi çağının etkili yöntemlerinden biri olan yapay zekâ ve bağlantılı yöntemler etrafında örülmüş, teorik temeli sağlam ve uygulama değeri yüksek bir formasyon kazandırmaktır. Öğrenciler, programlamadan yapay zekâ algoritmalarına, modelleme ve simülasyon paradigmalarından iktisat ve iş zekâsına kadar uzanan bir dizi ders alarak, gerçek hayat için işlevsel değeri yüksek, “sorun çözme” ve “durum iyileştirme” becerileri edineceklerdir.

Programa katılım gönüllü olacaktır. Katılan öğrenciler için programda 8 adet alınması zorunlu, 4 adet alınması tercihe bağlı ders bulunacaktır. İktisat Bölümlerindeki öğrenciler, bölüm müfredatları kapsamındaki 12 seçmeli dersin 8’ini Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programındaki derslerden seçerek, hem 8 derse tekabül eden seçmeli ders yükümlülüğünü hem de Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programı yükümlülüğünü yerine getirebileceklerdir. Dolayısıyla, mezuniyet için almak durumunda oldukları toplam ders sayısı artmayacaktır.

Sosyal Süreç ve Sistemlerde Yapay Zekâ Yoğunlaşma Programını tamamlayan öğrencilere, İngilizce ve Türkçe İktisat Bölüm Başkanlığı tarafından, kazandıkları yapay zekâ formasyonunu ve bu formasyonun iş dünyası için yaratabileceği potansiyel katkıları anlatan bir referans mektubu verilecektir.