İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Manas Forum 2022 Tamamlandı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ev sahipliğinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi ortaklığında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Manas Forum 2022, bu yıl “Asya’da Güç Geçişi ve Güvenlik” adlı uluslararası konferansla yapıldı.

Konferansa dünyanın farklı bölgelerinden alanında uzman birçok saygın akademisyen katıldı. İki gün boyunca altı farklı oturum düzenlendi. Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ile Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev’in açış konuşmalarını yaptığı açılış programında üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu ve Konferans Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emin Erendor, Forum ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Manas Forum’da Key Note konuşmasını ABD George Mason Üniversitesi Jimmy and Rosalynn Carter School for Peace and Conflict Resolution Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Özerdem ile İstanbul Aydın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kutay Karaca’nın yaptığı uluslararası konferansta Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Oğurlu da Türk Dünyasında Eğitim Oturumu ile yer aldı. Prof. Dr. Oğurlu, konuşmasında Orta Asya’da eğitimin gelişmesi için Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinin dayanışma içerisinde olması ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin artması gerektiğinin altını çizdi.

Programda Üniversitemizden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kamala Valiyeva ile Eğitim Bilimleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zebiniso Kamalova bilimsel tebliğlerini sundular.