İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
“Z Kuşağını Tanımak Değerler, Tercihler, Görüşler” Raporu Paylaşıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından 19 ve 25 yaş aralığında yer alan, farlı sosyoekonomik bölgelerden 1000 kişiyle görüşülerek hazırlanan “Z Kuşağını Tanımak: Değerler, Tercihler, Görüşler” kamuoyu ile paylaşıldı.

Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve akademisyenler Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Baylak Güngör, Öğr. Gör. Dr. Ezgi Tan ve Öğr. Gör. Yasemin Kuş tarafından hazırlanan rapor, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla açıklandı.

Raporun tanıtım programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp, farklı kuşakların birbirini tanıması ve anlayabilmesi, kuşaklar arası iletişimin artması için bu tarz çalışmaların önemli olduğunu belirterek raporu hazırlayan ekibe teşekkür etti.

Ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Rüstem Aşkın, rapor hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Aşkın raporun amacını Z Kuşağı olarak adlandırılan ve Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 20 kadarını oluşturan genç nüfusun şartlarını, değerlerini, toplumsal sorunlara yaklaşımını, politik eğilimlerini, kendilik algısı ve kişilik özelliklerini, duygularını, kaygılarını, eğitim, aile gibi temel alanlardaki düşünce ve beklentilerini anlamak ve değerlendirmek olarak açıkladı.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.