Haberler

Fransa Merkez Bankası’nın Ev Sahipliğindeki Konferansta Üniversitemiz Temsil Edildi

Fransa Merkez Bankası (Banque de France) ve Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi (CPMI) tarafından 13 Kasım 2025 tarihinde Paris’te düzenlenen “Strengthening Retail Payment Security: Tackling Fraud to Safeguard Trust” başlıklı uluslararası konferans, çeşitli ülkelerden merkez bankaları, düzenleyici otoriteler, ödeme kuruluşları ve teknoloji sağlayıcılarını bir araya getirdi. Üniversitemiz İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Umut Aydın, Fransa Merkez Bankası’nın davetlileri arasında yer alarak programı takip etti ve ödeme güvenliği alanındaki uluslararası yaklaşımları yerinde gözlemledi.

Konferansta üç ayrı oturum gerçekleştirildi. CPMI Sekreterya Başkan Yardımcısı’nın moderatörlüğünde yapılan ilk oturumda Europol, IMF, Merchant Risk Council, Mastercard ve ABD Merkez Bankası (FED) temsilcileri panelist olarak yer aldı. İkinci oturum, Dünya Bankası Kıdemli Finansal Sektör Uzmanı başkanlığında Ingenico, Linux Foundation, Visa, LexisNexis ve FNA temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Üçüncü oturum ise Finansal İstikrar Kurulu (FSB) sekreterya üyesi moderatörlüğünde FATF, Avrupa Komisyonu, Hindistan Merkez Bankası ve Dünya Bankası temsilcilerinin katkılarıyla tamamlandı.

Konferansta aktarılan uluslararası uygulamaların, Doç. Dr. Umut Aydın’ın da katkısıyla, üniversitemiz akademisyenlerinin yürüteceği makale çalışmalarına, lisansüstü öğrencilerimizin tez ve proje süreçlerine ve ulusal düzeyde geliştirilecek araştırma projelerine metodolojik ve uygulamalı açıdan değer sağlaması beklenmektedir.

DİĞER Haberler

18 Şubat 2026
CESPEU Kapanış Konferansı Gerçekleştirildi 11 Şubat 2026
İktisat Bölümü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi 11 Şubat 2026
Uluslararası Kooperatifler Yılı Programı 11 Şubat 2026
İktisat Stajı Dersi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi 5 Şubat 2026
Borsa İstanbul’a Teknik Ziyaret 5 Şubat 2026
İşletme Öğrencileri İstanbul Finans Merkezi’nde 5 Şubat 2026
CFA Society Istanbul 2025 Yılında da Üniversitemizde 5 Şubat 2026
8. Sivil Havacılık Zirvesi’nde Sektörün Tüm Dinamikleri Öğrencilerle Buluştu 8 Ocak 2026
Sürdürülebilirlik Topluluğu’ndan Çifte Birincilik Başarısı
×
WhatsApp