İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME İngilizce
Üniversitemiz ABD’deki Yarışmada İkinci Oldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi “IBESCC” Uluslararası İş Etiği ve Sürdürülebilirlik Vaka Yarışmasında (International Business Ethics and Sustainability Case Competition); 17 üniversiteyi ve dört kıtayı temsil eden 22 ekip arasında ikinci oldu. Dünyanın dört bir yanından onlarca prestijli üniversiteden öğrenci takımlarının rekabet ettiği; 1996 yılında Loyola Marymount Üniversitesi’nde İş Etiği ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü tarafından kurulan IBESCC ’de; ülkemizi temsil eden tek üniversite olarak; Üniversitemizin deneyimli hocaları ile İşletme (İngilizce) bölümü öğrencileri küresel düzeydeki ‘‘Emmons’’ ödülü için mücadele ettiler.

Ekibimiz, Üniversitemizi ve ülkemizi, 17 üniversiteyi,dört kıtayı temsil eden 22 ekip arasında temsil etmiştir. Küresel olarak benimsenmiş 17 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden (SKH) birine uygun olarak belirledikleri; etik vaka ile kurumsal etik, üst düzey liderlik, kurumsal sosyal sorumluluk, iş etiği ve sürdürülebilirlik konularında deneyime sahip jüri heyeti tarafından değerlendirilmiştir. Ekibimiz ikincilik ödülünü kazanmıştır.