Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi

I. Uluslararası Liderlik ve Girişimcilik Sempozyumu
Girişimcilik ve İnovasyon

Kıymetli Bilim İnsanları, Girişimciler, Sivil Toplum ve Kamu Kesimi Temsilcileri,

Günümüzde küreselleşen dünyada iş yaşamının çetin rekabet ortamında iş dünyasının ve ülkelerin varlığını sürdürebilmesi, ekonominin motoru olan girişimcilere ve bunların fark oluşturabilmelerine bağlıdır. Dolayısıyla, girişimcilerin yenilikçi bakış açılarını iş dünyasına yansıtmaları ve inovasyon faaliyetlerinde bulunmaları giderek daha önemli hale gelmektedir. Bu bağlamda, birbirinin tamamlayıcısı olan girişimcilik ve inovasyonun, hem bölgesel hem de küresel anlamda kalkınma ve ekonomik değer yaratılmasında temel dinamikler olduğuna şüphe yoktur.

Bu doğrultuda akademik çalışmaların yanında başta İstanbul Ticaret Odası olmak üzere iş dünyası ve diğer paydaşlarla işbirliğini sürdüren “iş dünyasının üniversitesi” İstanbul Ticaret Üniversitesi “Girişimcilik ve İnovasyon” konulu I. Uluslararası Liderlik ve Girişimcilik Sempozyumu düzenleyecektir.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 20-21 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan “Girişimcilik ve İnovasyon” konulu I. Uluslararası Liderlik ve Girişimcilik Sempozyumu, girişimcilik ve inovasyon alanlarından katkı sağlamayı amaçlayan Türkiye’den ve yurtdışından akademisyenlerin, kamu, özel ve STK temsilcilerinin özgün ve bilimsel çalışmalarını paylaşmaları ve alana yönelik yeni bakış açıları sunmaları için fırsat sağlamaktadır. Kabul edilen ve jüri tarafından uygun görülen bildirilerin tam metin halleri ULAKBİM-TR Dizin, EBSCOhost Business Source Ultimate, ProQuest, SOBIAD ve OpenAIRE veritabanlarında taranmakta olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nin Özel Sayısında yayınlanacaktır.

I. Uluslararası Liderlik ve Girişimcilik Sempozyumu’na değerli çalışmalarınız ile katılım sağlamanızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Lütfen özet ve tam metin bildirilerinizi aşağıdaki adrese gönderiniz:

Özet ve tam metin bildiriler ve iletişim için: ulgs@ticaret.edu.tr
Sempozyum web sayfası: https://ulgs.ticaret.edu.tr/

Saygılarımızla,

İstanbul Ticaret Üniversitesi
Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi & Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

SEMPOZYUM TEMALARI
Kadın Girişimciliği Genç Girişimcilik ve İnovasyon
Sosyal Girişimcilik Sosyal İnovasyon
Sanat Girişimciliği Sürdürülebilir İnovasyon
Stratejik Girişimcilik Açık İnovasyon
İç Girişimcilik İnovasyon Eğilimleri
Dijital Girişimcilik Yalın İnovasyon
Kurumsal Girişimcilik Liderlik ve İnovasyon
Yeşil Girişimcilik Üniversite-Sanayi İşbirliği ve İnovasyon
Akademik Girişimcilik Teknolojik İnovasyon
Uluslararası Girişimcilik Dijital İnovasyon
Yaratıcı Girişimcilik Pazarlama İnovasyonu
Girişimcilik Esnekliği Hizmet İnovasyonu
Girişimci Liderlik İnovasyon ve Ekonomi
Girişimcilik ve Bölgesel Kalkınma Sosyal Bilimlerde İnovasyon Araştırmaları

NOTLAR:
• Sempozyum, yukarıda belirtilen temalara ek olarak, girişimcilik ve inovasyon ile ilgili tüm bilim dallarından özgün çalışmalara açıktır.
• Özet bildiriler ve tam metin bildiriler İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nin yazım kurallarına (https://dergipark.org.tr/tr/pub/iticusbe/writing-rules) uygun olmalıdır.
• Tam metin bildiriler ve özet bildiriler İngilizce ya da Türkçe olabilir. Metin Türkçe ise, İngilizce özet; İngilizce ise Türkçe özet eklenmelidir.

ÖNEMLİ TARİHLER:
– Özet Kabul Son Tarihi: 1 Mayıs 2024
– Bildiri Kabul: (7 gün içerisinde cevap verilecektir.)
– Kabul Edilen Bildirilerin Duyurulması: 15 Mayıs 2024
– Sempozyum Tarihi: 20-21 Mayıs 2024
– Katılım Belgeleri Takdimi: 20-21 Mayıs 2024
– Özet Bildiri Kitabı Tarihi: 14 Haziran 2024