İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Bölüm Seminerleri Devam Ediyor

Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Matematik bölümü seminerlerine konuşmacı olarak bu kez mezunlarımız katıldı.

Panele, Matematik bölümü mezunlarımızdan Ebru Kurtuluş, Yağmur Yavuzyılmaz, Büşra Genç ve Ruken Çelik katıldı. Açılış konuşmasını Arş. Gör. Elif Nuray’ın yaptığı

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde yüksek lisans yapmakta olan Büşra Genç ise, neden Matematik ile devam ettiğini, akademi düşünen öğrencilerin hangi sınavlara önem vermeleri gerektiğini ve mülakat sürecini anlattı. Gelecek planları arasında yurt dışında eğitim görmek istediğini de ekledi. Büşra Genç gibi akademiden devam etmekte olan Ruken Çelik, yüksek lisansın gerektirdiği koşulları, hayatına etkilerini ve gelecek planlarını anlattı. Kendisi üniversitemizin Matematik bölümünde yüksek lisansını tamamlamak üzere… Bölümün oldukça aktif öğrencilerinden biri olan mezun Yağmur Yavuzyılmaz ise, ücretli öğretmenlik yaptığından ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon yüksek lisansındaki süreçten bahsetti. Diğer arkadaşlarının aksine, neden başka bir alana yöneldiğini, matematikçi olmasının bu alana katkılarını, bölüm değiştirmiş olmaktan dolayı memnun olup olmadığını çeşitli örneklerle öğrencilerle paylaştı.panelde, panelistler önce kendi alanlarıyla ve şu anda bulundukları konumlarla ilgili bilgiler verdiler. İstanbul Teknik Üniversitesi Hesaplamalı Bilimler Bölümü’nde yüksek lisansa kabul edilen ve aynı zamanda üniversitemizin yürüttüğü bir projede çalışan Ebru Kurtuluş, yüksek lisansa kabul aşamasını anlattı. Karşılaştığı zorluklardan ve öğrencilerin süreç dâhilinde dikkat etmesi gereken unsurlardan bahsetti.

Panelistlerin konuşmalarından sonra soru cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerin yoğun sorularıyla devam eden panel, konuşmacılara hediyelerinin takdim edilmesi ile son buldu.