İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Dünyanın matematikçileri üniversitemizde buluştu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Matematik Konferansı” Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 250 bilim adamının katılımıyla gerçekleşti. Dünyaca ünlü bilim adamları, matematik alanındaki gelişmeleri tartıştı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nce düzenlenen 2. Uluslararası Matematik Konferansı’nda, matematiğin her alandaki önemi ve uygulanabilirliğinin, bilimsel yönden ortaya konulduğu bildiriler sunuldu. Yedi farkı salonda gerçekleşen konferansa dünyanın değişik ülkelerinden 250’ye yakın matematikçi katıldı. Katılımcılar konferanstan arta kalan zamanlarını ise İstanbul’un tarihi yerlerini gezdiler.

Konferansın açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş, fen bilimcilerin, mühendislerin ve hatta tıpçıların matematiğe olan ihtiyaçlarının günden güne arttığını ve alanlarında daha iyi olmak için artık matematik kullandıklarını belirtirken, konferansın profesyonel bilim adamları ile genç bilim adamlarını bir araya getirdiğini ve bir bilgi ağının oluşumuna imkân verdiğini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hasan Erkesim de konferans süresince sunulacak bildirilerin ülkemizde matematik alanındaki gelişmelere ışık tutacağını belirtti ve artık herkesin matematiğe ihtiyaç duyduğunu, ülke olarak gelişmemizde matematiğin önemini vurguladı. Rektör Vekili Prof. Dr. Özgür Çengel ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Gökhan Malkoç da matematiğin bu gün her alanda kullanıldığını bu nedenle öneminin her gün arttığını dile getirdiler.

Açılışta ayrıca ABD’den Prof. Martin Bohner Missouri, Sırbistan’dan Prof. Ljubisa D.R. Kocinac, de konferans ile ilgili duygularını ifade eden birer konuşma yaptılar. Suudi Arabistan’dan katılan Prof. Fairouz Tchier, son yıllarda bilimin sınırları aştığını ve bu tür konferanslarda çeşitli iş birliği fırsatları bulduklarını belirterek, Türk matematikçilerin yıllarca bilim dünyasına katkı sunduklarından haberdar olduğunu ifade etti.

4 gün süren konferansa katılan bilim adamları, sunulan bildirilerin bilimsel anlamda seviyelerinin yüksek olduğunu özellikle vurguladılar.