İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Matematik Festivali: Pi Günü

İstanbul Ticaret Üniversitesi Matematik Kulübü Dünya Pi günü dolayısıyla öğrencilere Matematiği sevdirmek amacı ile  “Matematik Festivali” sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdi.

Festivalde, ortaokul seviyesindeki öğrencilere Matematik eğlenceli bir şekilde anlatılarak öğrencilerin Matematik ile ilgili korkularını yenmek için gün boyu süren aktiviteler yapıldı.

Etkinliğe, Beyoğlu çevresinden Hasköy Ortaokulu, Cemal Artüz Ortaokulu, Muallim Naci Ortaokulu’ndan 210 öğrenci katıldı. Festival kapsamında öğrencilere, altın oran, geometri, paradoks, sonsuz, sıfır, zeka soruları gibi konular anlatıldı. Anlatılan konularla ilgili küçük yarışmalar gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye giren her bir okuldan ilk 3 öğrenciye hediyelerini Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Hamdullah Şelvi verdi.