İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Matematik Bölümü Oryantasyon Programımız Gerçekleşti

Matematik Bölümü’nün 2022-2023 Akademik Yılında birinci sınıfa yeni başlayacak öğrencilere yönelik organize ettiği  oryantasyon programı 22 Eylül 2022 Saat 13.00’de gerçekleşti. Tüm bölüm hocalarının katıldığı oryantasyona 1. Sınıf öğrencilerinin ilgisi yoğundu. 

İki oturumdan oluşan oryantasyonun ilk kısmı Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Kaya’nın takdimi ve açılış konuşması ile başladı. Bölüm hocalarından Doç.Dr. Abdullah Yener, Dr. Öğr. Üyesi Elif Nuray Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Gülistan İskenderoğlu ve Arş. Gör. Bahri Fatih Barbaros’un konuşmalarıyla devam eden programa öğrencilerimize dönem içinde Türk Dili dersini verecek olan Dr. Öğr. Üyesi Arzu Çiftoğlu Çabuk Hoca da kısa konuşmasıyla önemli katkı sağladı. Dil derslerini anlatırken formüllerle izah etmeye çalıştığını, matematiğin öğrenciler için ciddi anlamda önemli bir yerde olduğunu ifade eden Çabuk’a, bölüm hocaları “ Matematiğin başlı başına bir dil olduğunu ve yeni bir dil öğrenmekle benzer süreçler içerdiğini” ekleyerek katkıda bulundu. Öğrencilerin dersler ve işleyişle ilgili sorularıyla ilk oturum sonlandı. 

İkinci oturumda Matematik Topluluğu ve bölümdeki mevcut öğrencilerimizin katkılarıyla yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize müfredat, ders programları, ders seçimleri, Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS), çözüm merkezi, web sayfası tanıtımı, e-posta, idari işleyiş ve Matematik Topluluğu hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kapanış konuşmasından sonra 1. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan kampüs turu ile program sonlandı.