
Üniversitemiz İletişim Fakültesi, mezunlarını ve öğrencilerini bir araya getiren anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Mezunlar ve öğrenciler, akademisyenleriyle birlikte geçmişi yâd edip geleceğe dair fikir alışverişinde bulundular.
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ilk kez düzenlenen “İletişim Fakültesi Mezunları Buluşuyor” etkinliği Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gözde Sunal, bölüm başkanları, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı.
“İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİR AİLE DUYGUSUYLA BÜYÜDÜ”
Programın açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk, fakültenin 2001 yılından bugüne uzanan yolculuğunu anlatarak yaklaşık 25 yılda iki bine yakın mezun verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Şentürk, mezunlarla bağların güçlendirilmesi ve bu buluşmaların gelenekselleşmesi için çalıştıklarını belirterek “İletişim Fakültesi, öğrenciliğinden mezuniyetine kadar bir aile duygusuyla büyüdü. Mezunlarımız arasında sektörde önemli başarılara imza atan çok sayıda arkadaşımız var. Bundan sonra da bu birlikteliği her yıl sürdürmek istiyoruz” dedi.
Mezunların iş yaşamında da birbirlerine destek olabileceği bir iletişim ağı kurmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Şentürk, WhatsApp grubu üzerinden oluşturulacak etkileşim sayesinde mesleki dayanışmanın daha da güçleneceğini vurguladı.
“BURADA ÖĞRENDİKLERİMİZ MESLEK HAYATIMIZDA YOL GÖSTERİCİ OLDU”
İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gözde Sunal da bir zamanlar öğrencisi olduğu fakültede akademisyen ve yönetici olarak görev yapmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Sunal, “Burada sadece iletişim kurmayı değil, düşünmeyi, üretmeyi ve insan olmayı öğrendik. Mezunlarımızın bugün farklı alanlarda önemli başarılara imza atması, fakültemizin vizyonunu ortaya koyuyor” dedi. Doç. Dr. Sunal ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen mezunlardan Galip Berk Saraç ve Ala Reşitoğlu’na da teşekkür etti.
SPOR MUHABİRLİĞİNE UZANAN KARİYER YOLCULUĞU
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu ve TRT Spor Haber Müdürü Tuna Akdemir de konuşmasında, üniversite yıllarındaki hedefinin spor muhabirliği olduğunu ve bu hedef doğrultusunda ilerleyerek sektörde görev aldığını belirtti. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde aldığı uygulamalı eğitimlerin ve staj imkânlarının kendisini sektöre hazırladığını ifade eden Akdemir, özellikle stüdyo ortamında ve İtalik Dergisi’nde kazandığı deneyimlerin meslek hayatında önemli fırsatlar oluşturduğunu vurguladı. Üniversitenin sektöre yakın eğitim anlayışının öğrencilere büyük avantaj sağladığını dile getiren Akdemir, iletişim fakültesi mezunlarının mezuniyet öncesinde mutlaka alanlarında deneyim kazanmalarının iş hayatına geçişte önemli bir adım olacağını ifade etti.
İLK İTALİK SAYISINDAN ULUSLARARASI YAYINCILIĞA
Medya ve İletişim Bölümü mezunu ve Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek ise mesleğe adım atma sürecini ve öğrencilik yıllarında edindiği tecrübelerin önemini paylaştı. Üniversite yıllarında İtalik Dergisi’nin ilk sayısını çıkartma sürecinde yaşadığı zorlukları ve sonrasında elde ettiği başarıları anlatan Çiçek, fakültenin sağladığı eğitim ortamının kendisine mesleki özgüven kazandırdığını belirtti.
Üniversitedeki ilk yıllarında, dönemin tecrübeli hocalarının kendisine yön verdiğini ve gazeteciliğin temel dinamiklerini bizzat sahada öğrenme fırsatı bulduğunu belirten Çiçek, bugünkü medya kariyerinin temelini öğrencilik yıllarında attığını ifade etti. Öğrencilere seslenen Çiçek, iletişim alanında başarılı olmak için uzmanlaşmanın, belirli bir alanda derinleşmenin ve mesleki bir vizyon geliştirmenin önemine dikkat çekti.
GİRİŞİMCİLİK VE KİŞİSEL GELİŞİM VURGUSU
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu, Spark Social Founder ve CEO’su Fatihhan Genç de girişimcilik yolculuğunu detaylı bir şekilde anlatarak öğrencilere üniversite yıllarını iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Eğitim sürecinde sınıf arkadaşlarıyla kurduğu iş birlikleri sayesinde ilk girişimini daha öğrenciyken hayata geçirdiğini belirten Genç, üniversite yıllarında hem teorik dersleri hem de pratik uygulamaları eş zamanlı yürütmenin kariyerine büyük katkı sağladığını ifade etti.
Girişimcilik serüveninde farklı ülkelerde ofisler açarak iş ağını genişlettiğini dile getiren Genç, öğrencilere özellikle dil eğitimi, kişisel gelişim, staj ve sektörle erken temas kurma konusunda bilinçli ve planlı hareket etmelerini önerdi. Mezuniyet sonrası kariyer sürecinde üniversite yıllarında edinilen küçük tecrübelerin dahi büyük fayda sağladığını belirten Genç, öğrencilerin henüz eğitim aşamasındayken aktif ve girişimci bir ruhla hareket etmelerinin ilerleyen yıllarda önemli farklar oluşturacağını vurguladı.
MÜZİK DİNLETİSİ VE AKŞAM YEMEĞİYLE DEVAM ETTİ
Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Rıdvan Şentürk, konuşmacılara teşekkür sertifikası takdim etti. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ses Sanatçısı Berke Meyman ile Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik topluluğunun dinletisi eşliğinde verilen akşam yemeğiyle devam etti. Program sonunda mezunlar ve öğrenciler, akademisyenlerle birlikte sohbet ederek sektöre dair deneyim ve bilgiler paylaştılar. Bu yıl ilk kez düzenlenen “İletişim Fakültesi Mezunları Buluşuyor” etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.