ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ÖBS Üzerinden Öğrenci Belgesi ve Transkript Talebi Oluşturma

ÖBS üzerinden öğrenci belgesi ve transkript taleplerinizi aşağıdaki şekilde oluşturabilirsiniz;

1. Kullanıcı Adı ve şifreniz ile ÖBS’ye giriş yapınız.
  2. “Akademik Durum” sekmesinden “Akademik Durum” kısmına tıklayınız.
  3. “Belge Türü ve Açıklama” kısmına talep ettiğiniz belgenin türünü, Türkçe/İngilizce tercihinizi ve
    varsa üzerinde belirtilmesini istediğiniz notu yazınız. Örneğin: Öğrenci Belgesi – Türkçe – Disiplin
    Cezası almamıştır.
  4. “Belge Sayısı” kısmına da kaç adet belge istediğinizi belirtiniz.
  5.  “İsteği Gönder” butonuna tıklayınız..
  6. Belge talebi oluştururken “Açıklama” kısmına hangi belgeyi hangi dilde istediğinizi net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde belge talebi başvurusunda bulunmuş olmayacaksınız.
  7. Talep etmiş olduğunuz belgelerin size ulaşması için aktif mail adresinizi de mutlaka belirtiniz.
  8. Aktif olan öğrencilerimiz öğrenci belgesi ve transkript taleplerini e-devlet üzerinden de temin edebilirler.
  9. Talep etmiş olduğunuz belgeler 3 iş günü içerisinde e mail adreslerinize gönderilecektir.