ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
✕ Kapat
ÖĞRENCİ BELGESİ VE TRANSKRİPT TALEBİ OLUŞTURMA

Öğrenci Belgesi, Transkript ve diğer belge talepleriniz için 2 gün önce Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden aşağıda belirtilen şekilde başvuru yapılması gerekmektedir:

Not: Ders kayıtlarını gerçekleştirerek öğrencilik statüsü “Aktif”  olan öğrencilerimiz öğrenci belgesi ve transkript taleplerini e-devlet üzerinden de temin edebilirler.

Öğrenci Bilgi Sistemine giriş için ve kullanıcı adınızı öğrenmek için Üniversitemizin resmî web sitesini (www.ticaret.edu.tr) ziyaret ederek Öğrenci başlığı altında yer alan KULLANICI ADI SORGULAMA butonuna basınız. T.C. Kimlik numaranız ile ÖBS Kullanıcı adı ve e-posta adresinizi öğrenebilirsiniz.

1. Öğrenci Belgesi ve Transkript Belge taleplerinizi ÖBS üzerinden aşağıdaki “Belge Talebi” başlığında belirtilen adımları izleyerek talep oluşturabilirsiniz.
  2. Talep Eden Kurum Adı’ ve ‘Talep Nedeni’ alanlarını doldurduktan sonra ‘Belge Türü/Tipi’ seçiniz.
  3. Belgeler ile ilgili talep adedi ve eklemek istediğiniz ekstra açıklama var ise mutlaka ‘Talep Nedeni’ alanında belirtiniz. Örneğin; ‘Belgemin …. mail adresine gönderilmesini istiyorum.’ , ‘Öğrenci belgesinde ÖSYM bursumun belirtilmesini istiyorum.’ vb..
  4. Belge taleplerinizin mail olarak tarafınıza ulaşmasını istemeniz halinde, Talep Nedeni kısmına aktif mail adresinizi de yazarak mutlaka belirtiniz.
  5. Belge talebi oluştururken “Talep Nedeni” kısmına hangi belgeyi hangi dilde istediğinizi net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde belge talebi başvurusunda bulunmuş olmayacaksınız.
  6. ‘Belge Talebi gönder’ butonuna basarak talebinizi gerçekleştiriniz.
  7. Talep etmiş olduğunuz belgelerinizi 2 iş günü içerisinde Sütlüce (İşletme/Hukuk/İletişim/İnsan ve Toplum Bilimleri) & Küçükyalı (Hazırlık Okulu/Mimarlık/Mühendislik/MYO) Kampüsleri Öğrenci İşleri birimlerinden şahsen teslim alabilirsiniz.
  8. Belgeniz reddedildiğinde ret nedeni doğrultusunda tekrar talep oluşturabilirsiniz.

Belge Talebi