ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2020-2021 Öğretim Yılı Lisans Yaz Öğretimi Duyurusu
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ              
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI                   
2020-2021 ÖĞRETİM YILI LİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DUYURUSU

 

12 Temmuz – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında 7 hafta sürecek olan yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerimizin yaz okulu takvimi, ders kaydı ve ödeme işlemleri için izleyecekleri adımlar ile yaz öğretiminde uyulacak esaslar aşağıda belirtilmiştir.
ÖBS’de seçmiş olduğunuz dersler ve sınavları Fakülteler tarafından belirlenen yöntem ile; yüz yüze / Blackboard Collaborate LMS sisteminde online olarak yapılacaktır. Derslerinizin uzaktan eğitim sisteminde tanımlanabilmesi için ders kayıt işlemlerinizi akademik takvimde ilan edilen tarihlerde yaparak, en geç 09 Temmuz 2021 tarihinde tamamlamanız gerekmektedir. 
12.07.2021 tarihinde başlayacak yaz okulu derslerine Blackboard Collaborate LMS sistemi üzerinden aynı şifre ve kullanıcı adları ile giriş yapabilirsiniz.
Uzaktan eğitim sistemiyle ilgili yaşadığınız sorunlarda ue.destek@ticaret.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

 

Yaz okulu takvimi için tıklayınız.

2020-2021 Lisans Yaz Okulu Akademik Takvimi

DERS KAYDI VE ÖDEME İŞLEMLERİ

  • YAZ OKULUNDA DERS ALMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ;

14 Haziran – 07 Temmuz 2021 tarihlerinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden online olarak derslerini seçerek danışman onayına sunacaklardır.

Bütünleme / Tek Ders / Ortalama Yükseltme sınavından sonra yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerimiz 30.07.2021 tarihine kadar danışman onayı ile birlikte Fakülte öğrenci işlerine başvurarak ders seçim işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

 İşletme Fakültesi sdurkal@ticaret.edu.tr
 Hukuk Fakültesi nursahd@ticaret.edu.tr
 İnsan ve Toplum Fakültesi ghascan@ticaret.edu.tr
 Mühendislik Fakültesi aoral@ticaret.edu.tr
 Mimarlık ve Tasarım Fakültesi fkavcilar@ticaret.edu.tr
 İletişim Fakültesi nsarici@ticaret.edu.tr

 

  • YAZ OKULUNDA DERS ALMAK İSTEYEN DİĞER ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRENCİLERİ;

Yaz öğretimine İstanbul Ticaret Üniversitesi dışından öğrenciler de başvurabilir ve ilgili Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile ders alabilirler. Bu öğrenciler öncelikle http://obs.ticaret.edu.tr/yazokulumisafir/MisafirKayit.aspx  adresinden online olarak yaz okulu ön kayıt başvurularını yapacaklardır– Bu başvuruda belirttiğiniz dersler ön bilgi amaçlı olup, yaz okulu ders alma işlemi (başvurunuzun Fakülte Yönetim Kurulu’nun olumlu değerlendirilmesi sonrasında), 1 Temmuz – 7 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖBS sisteminden online yapılacaktır.

Ders kaydı işlem sırası:

  1. ÖBS’den derslerinizi seçip sepete ekleyiniz,
  2. Ödemeniz gereken ders ücreti ekranda görünecektir,
  3. Aşağıda bilgileri verilen banka hesabına ödemenizi yapınız. (Eğer ödediğiniz tutar, ödemeniz gereken tutara eşit veya büyük ise işleme devam edebilirsiniz aksi halde uyarı yazısı çıkar ve işleme devam edemezsiniz.)
  4. Seçtiğiniz dersleri danışman onayına gönderiniz.

Yaz Okulunda Burs ve İndirimler:

  • Üniversitemiz Fakültelerinde ve Hazırlık Okulunda mevcut ÖSYM indirimi uygulanan tüm öğrencilerimiz, Yaz Okulunda da aynı oranda indirimden faydalanabileceklerdir.
  • Üniversitemizde indirim uygulanan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, Fakülte ve Hazırlık Okulundaki Yaz Okulu Programında da aynı oranda indirimden yararlanabileceklerdir.

Ders başına yaz okulu ücreti: 2265 TL  (KDV dâhil)

  • Nakit Ödeme Seçeneği: Kayıt süreci içerisinde tek seferde Üniversitenin banka hesabına ödenecektir.
Hesap adı İstanbul Ticaret Üniversitesi
Banka adı Vakıfbank
Şube adı Mercan
Şube Kodu 110
IBAN no TR09 0001 5001 5800 7290 5199 74
AÇIKLAMA Öğrenci TC Kimlik NO / Ad Soyadı yazılması mutlaka gereklidir.

 

  • Senato kararına göre bir dersin açılabilmesi için en az 7 öğrenci tarafından seçilmesi gerekir. 7’nin altında öğrenci tarafından seçilen dersler açılmayacaktır.
  • Yeterli müracaat olmadığı için açılmayacak olan dersler 08 Temmuz 2021 tarihinde Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecektir.
  • Öğrenciler 09 Temmuz 2021 tarihlerinde açılmayan ders yerine yeni bir ders seçebilecek veya ücret iadesi (öğrencinin ilgili Fakültenin öğrenci işlerine başvurması halinde daha sonra Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından) talebinde bulunabileceklerdir.

YAZ ÖĞRETİMİNDE UYULACAK ESASLAR

  • Öğrenci yaz öğretiminde toplam 4 ders alabilir.
  • Yaz öğretiminde öğrenci, alt yarıyıllara ait devamsız veya başarısız olduğu ve genel not ortalamasını (GNO) yükseltmek için daha önce başarılı olduğu dersler ile hiç almadığı en fazla 2 (iki) dersi alabilir.
  • Bahar yarıyılı sonunda o yarıyıla kadar alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmaları kaydıyla GNO; 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler, akademik danışman görüşü ve Fakülte yönetim kurulu kararı ile bir üst yarıyıldan en fazla 2 ders alabilirler.
  • İlgili yarıyıl sonunda ilişiği kesilen veya müfredatlarının tüm ders yükümlülüğünü tamamlayarak mezuniyet durumuna gelen (staj durumuna bakılmaksızın) öğrenciler yaz öğretiminden ders alamazlar.
  • Bir dersin daha önce alınan notuna bakılmaksızın yaz okulunda alınan başarı notu geçerlidir.
  • Ders ekleme, bırakma, çekilme ve kayıt dondurma işlemi yaz okulunda yapılmaz. Ancak yeterli sayıda müracaat olmayan dersler açılamayacağı için yerine ilan edilen sürede yeni bir ders seçilir veya açılmayan dersin ücreti, (öğrencinin ilgili Fakültenin öğrenci işlerine başvurması halinde daha sonra Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından) iade edilir.
  • Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hariç Bitirme Ödevi/Projesi dersi yaz öğretiminde açılmaz.
  • Yaz öğretiminden sonra yapılacak tek ders ve ortalama yükseltme sınavlarına, sadece yaz okuluna kayıt olan öğrenciler başvurabilirler.
  • Üniversitemiz öğrencileri diğer Üniversitelerin yaz okulundan ilgili Fakülte yönetim kurulu kararı ile ders alabilirler.

Yaz öğretimi Yönetmeliğine ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği