ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Lisans Programlarında Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler

Azami Öğrenim süresi sonunda mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerinden ek sınavlar sonunda başarısız ders sayısını 5 derse indirenler, ek sınavları almadan 5 derse kadar başarısız olan öğrenciler ile tek dersten başarısız olan öğrenciler için ek süre sınav hakkı verilmiştir. Ayrıca tüm derslerden başarılı olan ancak GNO 2.00’nin altında olan öğrenciler de ek süre sınav hakkından yararlanabilir.

Ek Süre Sınavlarına başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin; 19 Aralık – 23 Aralık 2022 tarihleri arasında ödeme dekontu ile birlikte aşağıdaki sınav başvuru dilekçesini doldurarak  elden ilgili Fakülte öğrenci işlerine teslim etmeniz veya imzalayıp tarayarak https://cozummerkezi.ticaret.edu.tr/  linkinden bağlı bulunduğunuz fakültenizi seçip ticket göndermeniz gerekmektedir.

 Azami Süre Sınavı Başvuru Formu için tıklayınız.

 Azami Süre Sınav Esasları için tıklayınız.

 2014 yılından önce kayıt olan öğrencilerin öğrenim süreleri, 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle sıfırlanmıştır. Normal öğrenim sürenizi ve azami öğrenim sürenizi ilgili yıldan itibaren kontrol etmenizi ve aşağıda bulunan sınav hakları ile ilgili özet tabloyu incelemeniz önemle hatırlatırız.

 Azami süre sınav hakları özet tablo için tıklayınız.

6569 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. Maddesinin (c) fıkrası için tıklayınız.

Ödeme Bilgileri
Lisans ders başına sınav ücreti: 950 TL (kdv dahil)

VAKIFBANK MERCAN ŞUBESİ ŞUBE KODU: 110
HESAP NO: TR 09 0001 5001 5800 7290 5199 74
HESAP ADI: İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
Not: Dekontta öğrencinin T.C kimlik numarası, adı ve soyadı mutlaka belirtilmelidir.

Sınavlarda başarı dileklerimizle,
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı