ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Programlara Kayıt İşlemleri

KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar 30 Kasım- 08 Aralık 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bizzat gelerek kayıt işlemlerini yapabilirler.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin Sütlüce yerleşkesine gelerek kayıt belgelerini ve varsa burs/indirim belgelerini  teslim etmeleri gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. ÖSYM web sitesinden temin edeceğiniz Yerleştirme ve Sonuç
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı (aslını görerek fotokopisi teslim alınacak ve aslı size geri iade edilecektir) veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet
  3. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi (Aslı görevlilere ibraz ).
  4. Her birinin arkasına ad ve soyadı yazılmış 3 adet 4,5 x 6 ebadında fotoğraf. (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).
  5. Öğrenim ücretinin ödenmiş olması.

KAYIT İŞLEM SIRASI

1. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığındaki kayıt görevlilerine kayıt ve varsa burs/ indirim belgelerinizi şahsen teslim
  2. Mali İşler Daire Başkanlığı/Banka aracılığı ile ödemenizi yapınız.
  3. Kaydınızın tamamlanması için istenilen tüm kayıt evraklarını teslim etmiş olmanız ve belirtilen son ödeme tarihine kadar ücret ödemenizi yapmış olmanız

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

• Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  • Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı görülmeden kayıt yapılmaz. Öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde orta öğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit
  • Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday, herhangi bir hak iddia
  • Yönetmeliğimiz ücretini yatırmayan öğrencinin kaydının yapılamayacağını
  • Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya
  • Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin YKS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir.

ÖDEME BİLGİLERİ

Ödeme bilgilerine ve seçeneklerine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.