ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Diploma Veya Geçici Mezuniyet Belgesi Teslim İşlemleri

DİPLOMA VEYA GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ TESLİM İŞLEMLERİ

 

Diploma/Geçici mezuniyet belgesi almaya hak kazanan öğrencilere SMS ile bilgi verileceğinden öğrencilerimizin ÖBS’ de bulunan cep telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Lisans bölümleri müfredatında alınması gereken bütün derslerini alıp başarmış, GNO:2.00 ve üzerinde olan (staj zorunluluğu ve hazırlık zorunluluğu varsa başarmış olan) öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.

Diploma/Geçici mezuniyet belgesi hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu’ndan mezuniyet kararının çıkma tarihinden sonra ortalama 1 haftadır.

 

Diploma Teslim İşlemleri:

1- Nüfus cüzdanı aslını yanınızda bulundurunuz. Eğer nüfus bilgilerinizde değişiklik varsa değişikliğe esas belgenin aslını da (evlilik cüzdanı, mahkeme kararı vs.) yanınızda getirmeniz gerekir.

2- Mali İşler ve Kütüphane Daire Başkanlığı’ndan ilişik kesme onayınız alınır. Onay sonrası öğrenci kimliğinizi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iade edip mezuniyet belgenizi teslim alabilirsiniz.

3- Öğrenci kimliğiniz kayıp ise gazeteye kayıp ilanı vererek, gazetenin ilgili tam sayfasını veya ilan makbuzunuzu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeniz gerekir.

4- Alınan diploma veya geçici mezuniyet belgesi kaybedilmiş ise gazeteye verilen kayıp belgesi ilanı ve size verilecek dilekçe örneğini doldurarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirsiniz. (Diplomanın kaybı halinde 2. Nüsha diploma hazırlanır. Geçici mezuniyet belgesi kayıp ise yerine diplomanız verilir.)

5- Sizden başka biri mezuniyet belgesi müracaatında bulunabilir ancak noterden vekâletiniz olmadan belgeniz başkasına verilemez. Vekâlet verdiğiniz kişi, vekâlet belgesi aslı, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ile müracaat edebilir.

6- Pandemi süreciyle sınırlı olmak üzere, İstanbul dışında ikamet eden mezun öğrencilerimiz başvurmaları halinde, diplomaları belirttikleri adrese posta yoluyla gönderilecektir.

7- Başbakanlık Türk ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Türkiye Burslusu öğrencilerin diplomalarını teslim alırken borcu yoktur yazısı (e-devlet üzerinden alarak) ibraz etmelerini ve mezun bilgi formu doldurmaları gerektiğini bildirmiştir, aksi halde diploma verilmeyecektir.