ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Diploma Teslim İşlemleri

Diploma almaya hak kazanan öğrencilerimize SMS ile bilgi verileceğinden öğrencilerimizin ÖBS’de bulunan cep telefon numaralarını güncellemesi gerekmektedir.

Lisans bölümleri müfredatında alınması gereken bütün dersleri başarmış, GNO: 2.00 ve üzerinde olan (staj zorunluluğu ve hazırlık zorunluluğu varsa başarmış olan) öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.

Diploma hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu’ndan mezuniyet kararı çıkma tarihinden sonra ortalama 10 gündür.

Diploma Teslim İşlemleri:

  • Nüfus cüzdanı aslını yanınızda bulundurunuz. Eğer nüfus bilgilerinizde değişiklik varsa değişikliğe esas belgenin aslını da (evlilik cüzdanı, mahkeme kararı vs.) yanınızda getirmeniz gerekir.
  • Mali İşler ve Kütüphane Daire Başkanlığı’ndan ilişik kesme onayınız alındıktan sonra mezuniyet belgenizi teslim alabilirsiniz.
  • Alınan diploma ve geçici mezuniyet belgesi kaybedilmiş ise gazeteye verilen kayıp belgesi ilanı ve size verilecek dilekçe örneğini doldurarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirsiniz. (Diplomanın kaybı halinde 2. Nüsha diploma hazırlanır. Geçici mezuniyet belgesi kayıp ise yerine diplomanız verilir.)
  • Sizden başka biri mezuniyet belgesi müracaatında bulunabilir ancak noterden vekâletiniz olmadan belgeniz başkasına verilemez. Vekâlet verdiğiniz kişi, vekâlet belgesi aslı ve fotokopisi ile müracaat edebilir.
  • Uluslararası öğrencilerimizin mezuniyet aşamasında Türkiye Mezunları Portalı’na (TMP) (turkiyemezunlari.gov.tr) üye olarak alacağı “Mezun Bilgi Formu” nu teslim etmeleri gerekmektedir.

Türkiye Mezunları Bilgi Formu Mekanizması

  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Burslusu öğrencilerimizin diplomalarını teslim alırken ayrıca “Borcu yoktur yazısı” (e-devlet üzerinden alınabilir.) ibraz etmeleri gerekmektedir. Aksi halde diploma verilmeyecektir.