ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin 7417 Sayılı Af Kanunu İle Başvuruları Hakkında

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 Sayılı Kanun’un 35 Maddesi ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 83 üncü Maddeden yararlanmak isteyen ve 5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen Üniversitemiz ön lisans ve lisans öğrencilerinin, en geç 07.11.2022 tarihi mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Başvuru Formu ve istenen belgeler ile başvurmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz Kanun’da belirtilen şartları taşımaları halinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenime başlayabileceklerdir.

Öngörülen  başvuru süresi içinde;

• Mücbir sebeplerle başvuramayanların, mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde,
  • Sağlık nedenleri ile başvuramayanların, buna ilişkin heyet raporunu 05/12/2022 tarihi mesai bitimine kadar,

Bu Kanunda belirtilen haklardan yararlanabilirler.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

• Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)
  • Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
  • ÖSYS Yerleştirme Belgesi (Ön Lisans ve Lisans programlarına yerleştiği halde kayıt yaptırmayan öğrenciler için)
  • Askerlik görevini yapmakta olanlar için askerlik terhis belgesi

Başvuruları, Sütlüce kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya imzalı Başvuru Formu ve başvuru için gerekli belgeler ile birlikte Çözüm Merkezi (https://ticaret.edu.tr/cozum-merkezi) linkinden bağlı bulunduğunuz fakülte öğrenci işlerine ticket göndererek yapmanız gerekmektedir.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

7417 SAYILI KANUN İLE 2547 SAYILI KANUNA EKLENEN GEÇİCİ MADDE 83 UYGULAMA İLKELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin 7417 Sayılı Kanun kapsamında 05.08.2022 tarih ve 2022/256 Sayılı Senato Kararına İstinaden Kabul Esasları

• Af kanunu kapsamında başvurusu kabul edilen öğrencilerin sınıf/ders/yarıyıl gibi akademik durumu ilgili Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir. Öğrencinin öğrenim durumuna göre 08.02.2022 tarih ve 199-10 numaralı Mütevelli Heyeti kararı ile kabul edilen 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ücretleri uygulanır.
  • Af ile kabul edilerek kayıt yaptıran öğrencilere yürürlükte olan 21.06.2022 tarih ve 204-3 numaralı Mütevelli Heyeti kararı ile kabul edilen İstanbul Ticaret Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Burs Yönergesinde* yer alan burs ve indirimler uygulanır.

*Üniversitemiz tarafından Yönetmelik ve Yönergelerimizde değişiklik yapılabilir, yapılan değişiklik Üniversitemiz web sitesinde ilan edilir.

•  Af kanunu ile kabul edilerek kayıt yaptıran lisans öğrencilerinin ÖSYM bursu geçersizdir.

30 Eylül 2022 Tarihinden Sonra Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Durumu:

26 Eylül 2022 tarihinde derslerin başlamış olması sebebi ile bu kapsamda kayıt yaptıran öğrencilerin  “2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilmeleri esas alınarak 30 Eylül 2022 sonrasında kayıt yaptıran öğrenciler için;

Öğrencinin talebi doğrultusunda;

Güz yarıyılında kayıt yaptırarak kayıt dondurabilir.

Güz yarıyılında dilekçe/taahhüt vererek kayıt yaptırabilir.

Bahar yarıyılında dilekçe/taahhüt vererek kayıt yaptırabilir.