ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ortalama Yükseltme Sınavları

Ortalama Yükseltme Sınavları 11 – 12 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Sınava girecek öğrencilerin en geç 10 Temmuz 2023 Pazartesi gününe kadar, aşağıda belirtilen sınav ücreti ödeme dekontu ve imzalı başvuru dilekçelerini https://cozummerkezi.ticaret.edu.tr/ linkinden bağlı bulundukları fakülte öğrenci işlerini seçerek ticket göndermeleri gerekmektedir.

Ortalama Yükseltme Sınavı Başvuru Dilekçesi için linke tıklayınız.

ORTALAMA YÜKSELTME SINAVLARINA KİMLER GİREBİLİR

• Mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olan ancak 2,00 GNO’ya ulaşamayan son sınıf öğrencileri istedikleri derslerin ortalama yükseltme sınavına en son aldıkları not geçerli olmak ve sınav ücreti ödemek üzere girebilirler.
  • 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başından itibaren; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince üniversiteye yerleştirilerek kaydolan öğrenciler ile birinci sınıfta öğrenim gören tüm öğrenciler derslerden devam şartını yerine getirmiş olmak kaydıyla eğitim öğretim süresince bir üst sınıfa geçmek için genel not ortalaması (2,00) şartını yerine getirmek amacıyla istedikleri derslerden ortalama yükseltme sınavlarına girebilirler.

Ödeme Bilgileri

Lisans ders başına sınav ücreti 950 TL (KDV dahil)

Ön Lisans ders başına sınav ücreti 650 TL (KDV dahil)

VAKIFBANK MERCAN ŞUBESİ ŞUBE KODU: 110
HESAP NO : TR 09 0001 5001 5800 7290 5199 74
HESAP ADI : İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Not: Dekontta öğrencinin T.C kimlik numarası, adı ve soyadı mutlaka belirtilmelidir.

Sınavlarda başarı dileklerimizle,