ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2023-2024 Bahar Dönemi Yaz Öğretimi Duyurusu

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Yaz Öğretimi

Değerli Öğrencilerimiz,

16 Temmuz – 02 Eylül 2024 tarihleri arasında 7 hafta sürecek olan yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerimizin yaz okulu takvimi, ders kaydı ve ödeme işlemleri için izleyecekleri adımlar ile yaz öğretiminde uygulanacak esaslar aşağıda belirtilmiştir.

2023-2024 YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ

Derslerin Başlangıcı: 16 Temmuz 2024
Derslerin Bitişi: 02 Eylül 2024
2023-2024 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU
26 Haziran- 08 Temmuz 2024 Yaz Okulu Ders Kayıt ve Ödeme işlemleri
08 Temmuz 2024 Yaz Okulu Açılmayan Derslerin İlanı
11- 12Temmuz 2024 Yaz Okulu Açılmayan Ders Yerine Yeni Ders Seçimi
16 Temmuz 2024 Yaz Okulu Derslerin Başlangıcı
19 Ağustos- 25 Ağustos 2024 Yaz Okulu Vize Sınavları
03- 08 Eylül 2024 Yaz Okulu Final Sınavları
11 Eylül 2024 Yaz Okulu Final Sınavlarının Başarı Notlarının Öğretim Elemanları Tarafından Otomasyon Sistemine Girişinin Son Günü
16 Eylül 2024 Yaz Okulu Tek Ders Sınavı
19- 20 Eylül 2024 Yaz Okulu sonunda Mezun Durumda Olan Öğrencilerin Ortalama Yükseltme Sınavı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileri: 26 Haziran- 08 Temmuz 2024 tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden online olarak derslerini seçerek danışman onayına sunacaklardır.

Diğer Üniversite Öğrencileri: Yaz öğretimine İstanbul Ticaret Üniversitesi dışından öğrenciler de başvurabilir ve ilgili Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile ders alabilirler. Bu öğrenciler öncelikle  obs.ticaret.edu.tr/oibs/summer_app/ adresinden online olarak yaz okulu ön kayıt başvurularını yapacaklardırBaşvurunuzun  Fakülte Yönetim Kurulu tarafından  olumlu olarak değerlendirilmesi sonrasında,  27 Haziran – 08 Temmuz 2024 tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden online olarak derslerini seçerek danışman onayına sunacaklardır.

DERS SEÇİMİ YARDIM DOKÜMANI

MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI YAZ OKULU ÖDEME DUYURUSU

https://ticaret.edu.tr/mali-isler-daire-baskanligi/lisans-kayit-yenileme-2/ linki üzerinden Yaz Okulu Ders Başı Ücretleri sekmesi seçilmelidir.

Şehit Çocuğu indirimi, Gazi ve Gazi Çocuğu indirimi alan öğrenciler ile Türkiye Burslusu olan öğrencilerin ders seçimi sırasında mevcut burs ve indirim oranlarının geçerli olup, diğer kategorilerdeki burslu/ indirimli öğrencilerin ise yaz öğretiminde ders ücretlerinin tamamını ödemesi gerekmektedir.

Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden derslerinizi danışmanınıza gönderebilmek için, seçtiğiniz derslerin ödeme işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir.

Açılması Planlanan Dersler: Üniversitemiz Senato kararına göre bir dersin açılabilmesi için en az 8 öğrenci tarafından seçilmesi gerekir. 8’nin altında öğrenci tarafından seçilen dersler açılmayacaktır.

Yeterli müracaat olmadığı için açılmayacak olan dersler 08 Temmuz 2024 tarihinde Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecektir.

Öğrenciler 11-12 Temmuz 2024 tarihlerinde açılmayan ders yerine yeni bir ders seçilecek veya ücret iadesi talebinde bulunabileceklerdir. İade işlemi öğrencinin ilgili Fakültenin Öğrenci İşlerine başvurması halinde daha sonra Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Yaz Öğrenimi Yönetmeliği

Yaz Öğreniminde Uygulanacak Esaslar