İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
İngilizce
Uluslararası Balkan Sempozyumu Tam Metin Bildiri Kitabı Çıktı

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından Ümraniye Belediyesi’nin destekleri ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Balkan Sempozyumu tam metin bildiri kitabı yayınlandı.
“Barış İçinde Birlikte Geleceğe” temasıyla 17-20 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyumda ilk gün bir açılış paneli ve resim sergisi gerçekleştirilmiş, ikinci ve üçüncü gün ise çevrimiçi ortamda akademik bildiriler sunulmuştu. Sunulan bildirilerin metinleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın editörlüğü ve araştırma görevlileri Dilara Şensivas ile Halit Ahmet Kahraman’ın yardımcı editörlüğünde bir araya getirilerek kitaplaştı.
Ümraniye Belediyesi’nin katkıları ile basılan kitapta Balkanlar’ı hukuk, din, iktisat, kültür, siyaset ve daha birçok alanda ele alan bildiriler yer alıyor. Bildirilerde geçmiş tecrübelerin yanında bir gelecek perspektifi de çiziliyor ve Balkanlar’da birlikte yaşama kültürüne katkı sağlayacak hedefler sunuluyor.
Uluslararası Balkan Sempozyumu Tam Metin Bildiri Kitabına üniversitemizin web sitesinin yayınlar kısmından ulaşabilirsiniz.