MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIMI
EMRE TEKER İLE BAHAR KONFERANSLARI BAŞLADI

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından her sene düzenlenen geleneksel Bahar Konferansları 20 Mart 2024 Çarşamba günü Tasarımcı Emre Teker ile başladı. bölüm öğrencilerine markalaşma süreçleri, yapay zekanın tasarımda yeri, ihtiyaca yönelik tasarım yapmanın önemi, sektör içerisinde kullanılan çizim programı gibi konularda bilgi verdi. Teker, alt yapı oluşturmanın, mesleki eğitimin, tecrübenin ve trendleri takip etmenin öneminden bahsetti. Geleneksel çalışma şartlarının yanı sıra online platformlarda, uluslararası sitelerde, dijitalleştirilebilir ürünlerle tasarım yapmanın günümüzde artık mümkün olduğunu hatta bu mecralarda para kazanmanın çok daha karlı olduğunu ifade etti. Markalaşma aşamasında sektörde tutunabilmek için üretim gücünün, bütçenin, teknik olanakların, iş dağılımının ve ekibin iyi olması gerektiğini vurguladı. Mezun olacak öğrencilere yönelik kendi işlerini kurmadan önce üretici firmalarda çalışmanın mesleki deneyim kazanmak için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Konferansın sonunda yapılan soru-cevap kısmında öğrencilerin sorularını cevapladı. Başarılı olmak için iyi ürün tasarlanmanın amaç olmadığını, planlamanın, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin, sürdürülebilir üretim gücünün, yatırımcı bulmanın önemli olduğunu belirtti. Seminer sonunda Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Irmak Bayburtlu Çetinsoy Tasarımcı Emre Teker’e teşekkür sertifikası takdiminde bulundular.