MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ TEKSTİL VE MODA TASARIMI
BAHAR KONFERANSLARI 3 – TASARIM ve TASARIMCI KAVRAMI ÜZERİNE

3 Nisan 2024 tarihinde Bahar konferansları kapsamında düzenlediğimiz online semineri Erak Holding bünyesinde Tasarım Yöneticisi olarak çalışan Vildan Altun Seylan ile gerçekleştirildi. Seylan, ‘Tasarım ve Tasarımcı Kavramı Üzerine’ konulu seminerde ilk olarak tasarımda hikâye kurmanın öneminden bahsetti. Öğrencilerimize ve seminer katılımcılarımıza ekonomi, finans, siyaset gibi alan dışı fakat gündem haberlerini takip etmelerini ve buradan gelecek verileri göz ardı ermeden tasarım yapmanın önemini anlattı. Tasarımcının farkındalığının yüksek, yeniliğe açık, meraklı olması gerektiğini ifade etti. Dijitalleşmeyle birlikte tasarımda kullanılan programların ve sunum yöntemlerinin değiştiğini, tasarımcıların portfolyolarını dijital ortamlarda oluşturduklarını ve paylaştıklarını ifade etti. Seylan ayrıca sürdürebilirliğin sektör için önemini ve yaşam biçimi haline getirmenin önemden bahsetti.  Türkiye’de denim sektörünün hangi durumda olduğunu ve tasarım anlamında ihtiyaçlarından bahsetti.