Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
Foresight’ın İlk Eğitimi Tamamlandı

10 Şubat 2020

İstanbul Ticaret Üniversitesi öncülüğünde Fontys Academy of Creative Industries (Hollanda), Budapeşte Metropolitan Üniversitesi (Macaristan), Karel de Grote Üniversitesi (Belçika) ve Bilbao Bask Üniversitesi (İspanya) ortaklığında yürütülen “FORESIGHT- Future Oriented Education for Students Incorporating GSC in High-paced Times” isimli proje kapsamında ilk eğitim programı beş üniversiteden 100 öğrencinin katılımıyla Belçika’nın Antwerp kentinde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında finanse edilen programda öğrencilere “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Gelecek Tahmini, Sosyal Girişimcilik ve Girişimcilik Modeli” konularında eğitim verildi.

Programa katılan 20 İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencisi ile 27-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen programa üniversitemizi temsilen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Figen Yıldırım ve Proje Koordinatörü ve İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Demir katıldı.

Daha önce üniversitemizde açılan FORESIGHT – Küresel Sorunlar için Sürdürülebilir Yenilik dersini alan öğrencilerin katıldığı programda her üniversiteden bir öğrencinin katılımıyla 20 farklı grup çalışması gerçekleştirildi. Grup çalışmalarında farklı sürdürülebilir kalkınma hedefleri ele alınırken her bir hedef için 2050 modellemesi yapıldı. 2050 modelleri çerçevesinde öğrenciler daha iyi bir gelecek için ortak iş modelleri geliştirerek sorun-yenilik ilişkisi üzerine çalıştı. Öğrenciler etkinliğin son gününde grup çalışmalarını TED Konuşmaları ile sundu.

Proje kapsamında ikinci eğitim programı Kasım ayında Bilbao’da yine beş farklı üniversiteden 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek.