Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
Avrupa Birliği Projelerine Başvuru Kapasitesinin Artırılması Projesi Başladı

31 Aralık 2020

Üniversitemizin Avrupa Birliği fonlarına yönelik proje geliştirme ve başvuru süreçlerine yönelik kapasite ve performansını artırmak amacıyla, Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde “İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Avrupa Birliği Projelerine Başvuru Kapasitesinin Artırılması Projesi” geliştirilmiştir. Geliştirilen proje; Üniversitemizin Yayın, Araştırma ve Proje Koordinasyon Kurulu (YAPKO) tarafından desteklenerek 6 ay süresince uygulanmasına karar verilmiştir.

Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir’in koordinatörlüğünde geliştirilen projenin çalışmalarında yer alması üzerine Üniversitemizin lisansüstü programlarında eğitim gören 4 bursiyer öğrenci görevlendirilmiştir. Avrupa Birliği fonlarına yönelik proje geliştirmek için gerekli olan becerinin kazandırılması amacıyla, bursiyer öğrencilere Horizon 2020, Erasmus+, COSME vb. fon programlarına yönelik eğitim programları sunulacaktır. Eğitim ve danışmanlık süreçleri sonunda Avrupa Birliği proje fonları konusunda nitelikli insan kaynağı elde edilmiş olacaktır. Bununla birlikte bursiyer öğrenciler, Avrupa Birliği fonlarına yönelik proje geliştirmek ve başvuru yapmak isteyen akademisyenlerimize hem başvuru hem de yazım süreçlerinde destek sağlayacaktır.

Proje kapsamında görevlendirilen bursiyer öğrencilerimiz:

1- Nurie Ahmed – İşletme (İngilizce) Doktora Programı

2-Javid İsmayil – İşletme (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programı