İŞLETME FAKÜLTESİ FİNANS VE BANKACILIK İngilizce
CFA Society Istanbul Üniversitemizde

CFA Society Istanbul Üniversitemizde

Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi CFA Society Istanbul, öğrencilerimize CFA sınavları, yarışmaları ve burs imkanlarına dair bilgilendirmelerde bulundu. CFA programına nasıl hazırlanılacağı, sınav konu içerikleri ve sınav seviyeleri hakkında öğrencilerimize ayrıntılı açıklamalarda bulunuldu. CFA Programına hazırlanan öğrencilerimize üniversitemizin afiliye üniversite olması nedeniyle hem de CFA Society’nin başarıyı destekleyen bir kurum olması nedeniyle öğrenci bursları hakkında bilgi verildi.

CFA Programına geçtiğimiz yıl katılan ve Level 1 sınavında başarılı olan Lisansüstü öğrencimiz Brian Mandisodza‘yı yeniden tebrik eder, lisans öğrencilerimize örnek olmasını dileriz.

Ayrıca CFA Society tarafından her yıl düzenlenen öğrencilerden, akademisyenlerden ve sektör profesyonelleri tarafından oluşturulmuş her bir takımın diğer takımlarla CFA Institute tarafından belirlenmiş bir firmaya ait finansal analizinin sunum yarışmasını içeren CFA Institute Research Challenge (Araştırma Yarışması) hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.

Bu yıl Finans ve Bankacılık bölümümüzden seçilmiş öğrencilerimiz bu yıl Doç.Dr.Sıtkı Sönmezer öncülüğünde düzenlenen Research Challenge’a (Araştırma Yarışması) katıldılar. Bölüm

Ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenecek olan CFA Quant Awards hakkında öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı.  Quant Awards, bireysel başvuruya açık olan ve  Kantitatif Finans konusuna odaklanan bireysel orijinal araştırmaların sunulduğu rapor, teknikten ziyade önem ve pratik uygulamalara odaklı eğitim sonu tezi, staj raporu veya özellikle yarışma için yapılmış başka bir çalışmadan oluşabilir.

Yaptıkları sunumlardan ötürü İlke Takımoğlu Homriş’e ve Serra Akçay’a teşekkür ederiz.