İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Oryantasyon ve Tanışma Programı Düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü oryantasyon ve tanışma programı düzenlendi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan program, bölümde görev alan diğer akademisyenlerin konuşmaları ile devam etti.

Öğrencilere kendisini ve bölümdeki diğer akademisyenleri tanıtarak söze başlayan Bölüm Başkanı Prof. Şentürk, uygulamalı dersler ve teorik derslerin kapsamından söz ederek ‘‘Bu bölüm çok yönlü, çok boyutlu bir müfredata sahip. İlk 2 yılda temel dersleri almanızı, ilerleyen süreçte ise uzmanlık alanına ilişkin dersler ile belli bir alana odaklanmanızı sağlıyor’’ ifadelerini kullandı.

Görsel İletişim Tasarımı bölümünün spesifik bir mesleğe değil, çok çeşitli mesleklere uzman kazandırdığını ifade eden Prof. Şentürk, ‘‘Özellikle medya alanında hemen hemen her meslek siz bekliyor. Bölümümüzde teori ve uygulamalı dersleri yarı yarıya oluşacak şekilde planladık. Umarım işin başında ciddiye alırsınız. Sadece öğrenci sandalyesinde oturmak yerine daha aktif, katılımcı ve çalışkan olmanız gereken, üretken olmanız gereken ve tabii ki okuma ve düşünmeniz gereken bir döneme başladınız. Ben bu heyecanı yakalayacağınızdan ve birlikte çok güzel işler başaracağınızdan ümitliyim. Hepinize başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Programda geçmiş dönemlerde mezun olan bazı öğrenciler de söz alarak deneyimlerini aktardı. Geçmiş yıllarda öğrenciler tarafından üretilen animasyon, tasarım ve fotoğrafların yer aldığı içeriklerin sunulduğu program, soru cevap etkinliği ile sona erdi.