İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Kurgu ve Renk Düzenleme Atölyesi Gerçekleştirildi!

Kurgu ve Renk Düzenleme Atölyesi Gerçekleştirildi!

Görsel İletişim Tasarımı ve Film Animasyon Atölyesi tarafından 2 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen “Kurgu ve Renk Düzenleme Atölyesi” kapsamında editör Erkan Özekan ve colorist Yücel Kurtul öğrencilerle birlikteydi.

Film Yapım Yönetim süreçlerinden biri olan post-prodüksiyon aşamasına dair birçok konunun konuşulduğu atölyede kurgu ve renk kavramları üzerinde durularak öğrencilere; sektördeki işleyiş, kurgu ve renk işlemlerinin gerçekleştiriliş süreçleri, bu bağlamda kullanılan programlar ve bu programların çalışma biçimlerine dair bilgiler aktarıldı.

“Çok İzlemek ve Çok Okumak Gerekiyor”

Çok izlemenin ve çok okumanın bu iş alanındaki önemine değinen Kurtul ve Özekan, öğrencilerin her çeşit ve her dildeki kaynaktan bilgi edinmesi gerektiğini ve bunun için birden fazla dil öğrenmiş olmanın da gerekliliğininden bahsetti. Özekan, filmlerin kimi zamanlarda seslerinin kapatılarak izlenmesinin de kurgu gözünün geliştirilmesi noktasında faydalı olacağını belirtti.

Atölye boyunca öğrencilerin sorularını cevaplayarak interaktif bir şekilde ilerleyen Kurtul ve Özekan, kariyer hayatlarının ne gibi süreçlerden geçtiğini ve bu zamana kadar edindikleri tecrübeleri de öğrencilere aktardı.

Etkinlik sonunda İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Alp Eren Erbay ve Uzm. Galip Berk Saraç, etkinlik konuşmacıları Erkan Özekan ve Yücel Kurtul’a katılım sertifikalarını takdim etti.