İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Sinema ve Dizi Yönetmenliği Atölyesi Gerçekleştirildi!

Sinema ve Dizi Yönetmenliği Atölyesi Gerçekleştirildi!

Görsel İletişim Tasarımı ve Film Animasyon Atölyesi tarafından 9 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen “Sinema ve Dizi Yönetmenliği Atölyesi” kapsamında yönetmen Volkan Özgümüş öğrencilerle birlikteydi.

Film ve dizi yapımının sahadaki işleyişine dair bilgi ve tecrübelerini aktaran Özgümüş, prodüksiyon ve post-prodüksiyon aşamalarından da bahsetti.
Setlerde hangi birimin ne gibi işler gerçekleştirdiği ve kariyer süreçlerinden de bahseden yönetmen, kendi kariyer hayatına katkısı olan deneyimlerini de aktardı.

“Yönetmenlikte Kısa Film Çekmenin Önemi”
Yönetmen olmak isteyen öğrenciler için kısa film çekmenin önemine değinen Özgümüş, üniversiteden mezun olduğunda 13 adet kısa film çekmiş olduğunu da dile getirdi. Sektörde tanınabilmek, hızlı bir şekilde yükselebilmek, profesyonel anlamda gelişebilmek için kısa film çekmenin bu anlamda çok değerli olduğunu da öğrencilerle paylaştı.

“Yönetmenlikte Teknik Bilginin Önemi”
Bir yönetmenin teknik bilgi sahibi olmasının sahada getirmiş olduğu kazanımlarından da bahseden Özgümüş; ışık, kamera, kurgu gibi teknik bilgi sahibi olan yönetmenlerin işlerinin daha kolay olduğunu dile getirdi. Bu sayede hızlı ve kaliteli iş çıkarabilmenin, hem çekim esnasında hem de post-prodüksiyon sürecinde çok faydalı olduğunu söyledi.

Son olarak öğrencilere setteki birimleri uygulamalı olarak gösteren Özgümüş, öğrencilerle interaktif bir şekilde ilerledi. Timecode asistanlığı, reji asistanlığı, klaket kullanımı, kameradaki teknik ayarlar gibi iş ve kavramlar üzerinde durarak atölyeyi tamamladı.

Etkinlik sonunda İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Alp Eren Erbay ve Uzm. Galip Berk Saraç, etkinlik konuşmacısı Volkan Özgümüş’e katılım sertifikasını takdim etti.